Leválás az orosz gázról? Növeli olaszországi szállításait a Gazprom
Leválás az orosz gázról? Növeli olaszországi szállításait a Gazprom

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 21.
Növeli olaszországi gázszállításait az orosz Gazprom az olasz Eni energiaipari konszern honlapján közzétett jelentés alapján.

Az orosz gázipari konszern csütörtökön mintegy 36 millió köbméter gáz szállítását helyezte kilátásba, szemben az elmúlt napokban leszállított átlagosan napi mintegy 21 millió köbméterrel. 

A milánói energiaipari konszern vállalat jelezte, hogy további információkkal fog szolgálni, amennyiben "jelentős változásokat" tapasztal a gázszállításokban. 

Energiaválság, kormányválság

Mario Draghi olasz kormányfő július 14-én nyújtotta be lemondását az államfőnek, miután az M5S a kormány energiacsomagjáról tartott parlamenti szavazásán kivonult az ülésteremből. Az államfő nem fogadta el a lemondását, és arra kérte őt, hogy a parlamentben mérje fel az erőviszonyokat a kormányzás folytatásához.

Draghi az M5S nélkül is elegendő többséggel bír a parlament mindkét házában, de a jelenlegi válsághelyzet gyakorlatilag pontot tett a közgazdász kormányfő vezette széles kormánykoalíció végére.

Szerdai, felsőházában mondott beszédében bejelentette, hogy 2024-ig meg akarják szüntetni Olaszország függőségét az orosz gáztól.

(Hetek / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!