Lesz karácsonyi tűzszünet? - Megszólalt a Kreml
Lesz karácsonyi tűzszünet? - Megszólalt a Kreml

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 12. 14.
Senki sem tett javaslatot ukrajnai tűzszünetre, a téma nincs napirenden - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságírók kérdésére válaszolva.

Peszkov nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Washington Patriot rakétavédelmi rendszereket szállíthat Kijevnek.

"Ezek mind médiajelentések. A médiajelentések megbízhatatlanok manapság, ezért várjuk, hogy valamilyen hivatalos értesülés jelenjen meg" - nyilatkozott a szóvivő.

Mint mondta, a Kremlben egyetértés van abban, hogy ezek a rendszerek azonnal legitim célpontokká válnának az orosz fegyveres erők számára. Közölte, hogy az államfő még az év vége előtt találkozik az új orosz régiók - az Ukrajnától elcsatolt területek - vezetőivel.

A hegyi-karabahi rendezéssel kapcsolatban elmondta, hogy Putyin a Független Államok Közössége (FÁK) vezetőinek az év vége előtt megtartandó csúcstalálkozóján találkozni fog Ilham Aliyev azeri elnökkel és Nikol Pasinján kormányfővel, de egy háromoldalú találkozó előkészítése is folyamatban van.

Peszkov lehetségesnek nevezte, hogy Putyin csak jövőre mondja el a parlament két házának szánt beszédét. Kizárta annak lehetőségét, hogy ez írásban történjen meg. Közölte: az elnök nem tervezi, hogy idén is részt vegyen a Vörös téren megrendezendő hokimeccsen.

(MTI / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!