Kim Dzsong Un Putyinnak: biztos, hogy Oroszország nagy győzelmet arat szent küzdelemben a gonoszok gyülekezete felett
A felek nem írtak alá megállapodásokat, és közös közleményt sem fogadtak el
Kim Dzsong Un Putyinnak: biztos, hogy Oroszország nagy győzelmet arat szent küzdelemben a gonoszok gyülekezete felett

forrás: kremlin.ru/Владимир Смирнов, ТАСС

2023. 09. 13.
Moszkva és Phenjan a jószomszédság megerősítésére törekszik a térség békéje és stabilitása érdekében - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Vosztocsnij űrközpontban adott hivatalos ebéden Kim Dzsong Un társaságában.

Az ebéd előtt - de a delegációk körében lefolytatott, mintegy két órán át tartó tárgyalásokat követően - a két vezető négyszemközt is egyeztetett egymással.

Putyin az ebédnél elmondta, hogy vendégének programja Vosztocsnij mellett az orosz Távol-Kelet más jelentős csúcstechnológiai klasztereinek, ipari vállalkozásainak és innovációs központjainak megtekintését is magában foglalja.

Kitért rá, hogy a két ország 75 éve vette fel a diplomáciai kapcsolatokat és a Szovjetunió ismerte el elsőként a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot. Putyin szerint vendége "szilárdan, magabiztosan folytatja" olyan kiváló államférfiak munkáját, mint amilyen apja és nagyapja, Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il volt.

A KNDK vezetője elmondta, biztos benne, hogy Oroszország hadserege és népe nagy győzelmet arat

"szent küzdelemben a hegemónia és az expanzió illúzióját tápláló gonoszok gyülekezete" felett,

és "két fronton fogja magabiztosan bizonyítani a becsület felbecsülhetetlen erényeit - a különleges hadműveletben és az erős állam építésében".

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy a felek nem írtak alá megállapodásokat, és közös közleményt sem fogadtak el.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!