Kiderült, hogy vették rá a himnusz-éneklésre az iráni futballválogatottat
Kiderült, hogy vették rá a himnusz-éneklésre az iráni futballválogatottat

forrás: Youtube/BBC News

2022. 11. 29.
A CNN információi szerint megfenyegették a válogatott tagjait, hogy az Iránban maradt családtagjaikat fogják bántani, ha tiltakozni mernek a rezsim brutalitása ellen.

Ahogy arról beszámoltunk, az iráni válogatott futballistái az Anglia elleni meccsük előtt nem énekelték az iráni himnuszt, és a csapat kapitánya a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón együttérzését fejezte ki a gyászoló iráni családoknak.

A következő mérkőzés előtt viszont már minden iráni focista énekelte az ország himnuszát, és sokan találgatásokba kezdtek, hogy vajon miért következett be változás a sportolók viselkedésében.

A CNN információi szerint a futballistáknak találkozón kellett részt venniük az Iszlám Forradalmi Gárdával (IRGC), ahol megfenyegették őket, hogy az Iránban maradt családtagjaikat a rezsim meg fogja kínozni, ha a válogatott tagjai nem „viselkednek” a katari világbajnokságon és újra úgy tiltakoznak, hogy nem éneklik a himnuszt.

Az IRGC állítólag több tucat tagja egyfolytában figyeli az iráni válogatott tagjait, akik nem találkozhatnak senkivel a csapattársaikon kívül, külföldiekkel pedig főleg nem érintkezhetnek.

Az iráni nemzeti tizenegy portugál edzője szintén találkozott az IRGC tagjaival, és az egyeztetés után azt mondta, hogy a játékosok kifejezhetik nemtetszésüket az iráni rezsimmel szemben, de csak a FIFA szabályainak megfelelően.

(CNN / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!