Ki mondta? Kövér László vagy Putyin? - Hetek-interjúból vett idézettel ment neki a kormánynak az amerikai nagykövetség
Egyre több kritikus tartalmat közöl az új amerikai nagykövet
Ki mondta? Kövér László vagy Putyin? - Hetek-interjúból vett idézettel ment neki a kormánynak az amerikai nagykövetség

Illusztráció - David Pressman amerikai nagykövet.(Forrás: Facebook/US Embassy Budapest)

2022. 10. 18.
Az amerikai nagykövetség Twitter- és Facebook-üzenetében élesen kritizálta a magyar kormányt amiatt, hogy „durva Nyugat- és Amerika-ellenes” nyilatkozatokat tett az elmúlt hetekben.

A külképviselet közzétett egy videót egy „egyperces kvízzel”, melyben összeszedtek idézeteket magyar politikusoktól és újságíróktól, és az olvasóknak kellett megállapítaniuk, hogy vajon Vlagyimir Putyin mondta-e ezeket, vagy magyar közszereplők.

Az idézetek között szerepelt Kövér László házelnök egy mondata is, melyet a Heteknek adott interjújában mondott:

„Mi van akkor, ha a birodalomépítési politika nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak?”

A szövegkörnyezetből kiragadott mondatrész arra a kérdésre válaszul hangzott el, hogy egy olyan politikusnak, akinek fontos a nemzeti szuverenitás, támogatnia kellene-e az ukránokat a birodalomépítő oroszokkal szemben. Kövér László válaszában azt is kifejtette, hogy a nyugati birodalomépítési politikának legalább akkora relevanciája van, mint annak, hogy Oroszországnak vannak legitim biztonsági igényei, és ezeket figyelmen kívül hagyni „óriási hiba”.

Az amerikai nagykövetség videója végén hangsúlyozza, hogy „Magyarország és az Egyesült Államok egymás szövetségesei”, és mivel az orosz agresszió mindenkit fenyeget, ezért inkább össze kellene tartani.

Az amerikai nagykövetség korábban Szijjártó Péter moszkvai gazdasági tárgyalását kritizálta meg, míg David Pressman a Twitteren javasolta Orbán Viktornak, hogy Donald Trump helyett inkább Joe Biden kövesse a közösségi oldalon.

(Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!