Kémkedő drón és elrejtett gránát: rengeteg támadást kapott Nick Vujicic, amiért ProLife bankot alapított
A népszerű szónoknak elege lett a Planned Parenthoodot támogató bankokból
Kémkedő drón és elrejtett gránát: rengeteg támadást kapott Nick Vujicic, amiért ProLife bankot alapított

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 07. 28.
A népszerű aktivista, előadó Nick Vujicic abortuszellenes bank társalapítója lett. A végtagok nélkül született szerb felmenőkkel rendelkező ausztrál-amerikai evangélista nem szeretné, hogy keresztény emberek pénze - amerikai bankokon keresztül - arra menjen, hogy abortuszklinikákat támogassanak. 

Nick Vujicic a Christian Post-nak elmondta, hogy ez nem egy profitra, hanem az adásra összpontosító pénzügyi intézmény lesz.

“A bank a profitjának felét keresztény szervezeteknek fogjuk adományozni, hogy ezzel szolgáljuk Isten Királyságát”

- nyilatkozta a motivációs előadó.

Az előadó, aki maga is gazdasági egyetemet végzett, – ahol pénzügyi tervezéssel, könyveléssel és befektetésekkel is foglalkozott, – elmondta, hogy amikor felvetették neki a ProLife Bank ötletét, noha maga az ötlet tetszett neki, mégis három hónap gondolkodási időt kért.

Nemzetközi lejáratás, gránát az otthonában és drón a háza felett

Vujjicic életének ezen periódusára így emlékezik vissza:

“Ebben az időszakban olyan inzultusok értek, mint még eddig soha. A világom feje tetejére fordult. Találtak egy gránátot az otthonomban, megjelent rólam egy hazug újságcikk, amely szerint kirúgtam valakit azért mert homoszexuális volt. Valaki beperelt és nemzetközi fenyegetéseket kaptam. Egy drón kémkedett a házam felett, kirúgott a bankom - mindez csak 16 héttel azután történt, hogy imádkoztam azért, hogy Isten mutassa meg nekem, hogy megalapítsam-e ezt a bankot.”

 

“Az életem elmúlt 20 éve  a Krisztus melletti bizonyságtevésről szólt, az ezt követő 20 év pedig arról fog szólni, hogy változást hozok a világba" - nyilatkozta a Christian Post-nak a szerb felmenőkkel rendelkező Vujicic, aki végül igent mondott a felvetésre. 

 

Azért küzdök, hogy ne mondhassuk azt, hogy Amerikában az abortuszok közel felét keresztények okozzák.”

- jelentette ki Vujicic, aki szerint az amerikai keresztények alszanak.

(Hetek/christian post)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!