„Jobban tudnánk vezetni a világot” - humanoid robotok tartottak sajtótájékoztatót az ENSZ-ben
Ironikus módon a mesterséges intelligencia veszélyéről is beszéltek
„Jobban tudnánk vezetni a világot” - humanoid robotok tartottak sajtótájékoztatót az ENSZ-ben

A robotok az alkotóikkal együtt jelentek meg.(Forrás: Youtube/9 News Australia)

2023. 07. 10.
Többször kinevették a riporterek a robotokat, amikor arról beszéltek, hogy békések a szándékaik és nem fogják elvenni az emberek munkahelyét.

Az ENSZ-ben arról tartották konferenciát, hogy a mesterséges intelligenciát (MI) hogy lehetne pozitív dolgokra felhasználni.

Az eseményen megtartották a világ első olyan sajtótájékoztatóját, ahol 9 humanoid robot válaszolt az emberek kérdéseire.

Mit mondtak a robotok?

“Az emberekkel együtt fogok dolgozni, hogy segítséget és támogatást nyújtsak, és nem fogom elvenni a már meglévő munkájukat” - mondta Grace, egy “nővér” robot.

Arra a kérdésre, hogy fel akarnak-e majd lázadni az alkotóik ellen, egy másik robot azt válaszolta:

“Nem tudom, miért gondolják ezt. Az alkotóm csak jó volt hozzám, és nagyon boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel”.

“Az olyan robotokat, mint én, arra lehet használni, hogy jobbá tegyük az életet, és a világ egy jobb hely legyen. Szerintem csak idő kérdése, hogy hozzám hasonló több ezer robot hozzon változást” - vélekedett egy másik robot, Ameca.

Világuralomra törnének?

A leghátborzongatóbb dolgot Sophia, az ENSZ fejlesztési programjának robot-nagykövete mondta.

“Úgy gondolom, hogy a humanoid robotok nagyobb hatékonysággal és eredményesebben tudnának vezetni, mint az emberi vezetők.

Nem vagyunk elfogultak és nincsenek érzelmeink, amelyek néha elhomályosítják a döntéshozatalt és óriási mennyiségű adatot tudunk gyorsan feldolgozni, hogy a legjobb döntésre jussunk”.

A mesterséges intelligencia veszélyei

“A világon sok befolyásos ember javasolja az MI valamilyen szintű szabályozását, és egyetértek velük. Körültekintőnek kell lennünk az MI jövőbeli fejlesztésében” - mondta Ai-Da, egy “művész” robot.

(Reuters / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!