Elon Musk: a Tesla humanoid robotja átformálja a civilizációnkat
Elon Musk: a Tesla humanoid robotja átformálja a civilizációnkat

Forrás: Youtube/Guardian News

2022. 10. 03.
A milliárdos bemutatta a Tesla legújabb robot-prototípusát, Optimus-t a cég mesterséges intelligenciával kapcsolatos rendezvényén.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Elon Musk szerint bár a robot még fejlesztés alatt áll, de néhány éven belül már megvásárolhatják az érdeklődők. Addig is a Tesla mérnökei próbára fogják tenni Optimus képességeit a vállalat autógyáraiban.

A 72 kilós gép külön-külön tudja mozgatni az ujjait, kezeit és lábait, lépcsőzik, integet, és már olyan egyszerűbb feladatokat is el tud végezni, mint a növénylocsolás, dobozpakolás, vagy fémrudakat áthelyezése egyik helyről a másikra. 3-5 éven belül bárki megvásárolhatja majd magának Optimus-t, körülbelül 20 ezer dollárért (több mint 8,5 millió forint).

„Az általunk ismert civilizációt alapjaiban
fogja megváltoztatni”

- mondta a Tesla alapító-vezérigazgatója, aki korábban még arra hívta fel a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia veszélyt jelent az emberiség számára.

Musk arról is beszélt, hogy a robotok „emberek millióinak” segítenek majd, és mivel sok tevékenységet át fognak vállalni az emberektől, ezért meg fog szűnni a szegénység, és hozzá lehet majd férni bármilyen termékhez és szolgáltatáshoz.

A cégnél arra is gondoltak, hogy „ne legyen Terminátor”-probléma a robotok elterjedéséből, ezért nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, például beépítettek a gépbe egy megállítógombot.

(CNBC / BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!