Jeff Bezos kiugrott az űrbe 10 percre - videó
A világ leggazdagabb emberének tartott vállalkozó negyedmagával tette meg a történelmi utat
Jeff Bezos kiugrott az űrbe 10 percre - videó

Forrás: Youtube/Blue Origin

2021. 07. 20.
Jeff Bezos, az Amazon vállalat alapítója és a világ egyik leggazdagabb embere a saját űripari vállalatának űrhajójával egy tízperces utazást tett az űrben. A rendkívüli rakétakilövésre elkísérte testvére, egy 18 éves fiatalember és egy 82 éves pilótanő is. 

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A New Shepard fedélzetén összesen 10 percet utazott a négy ember egy automatikusan működő rakétában. Az űrhajó 106 kilométeres magasságba repült fel, majd tért vissza a földre mindössze 3 km-re attól a helyszíntől, ahonnan a rakéta elindult. 

A Blue Origin nevű vállalatával Jeff Bezos egyébként két rekordot is megdöntött: ő vitte ki az űrbe a legfiatalabb és legidősebb személyt is az űrbe. 

Jeff Bezos a leszállás után azt nyilatkozta, hogy ez volt élete legjobb napja. 

 

 

Pár nappal korábban Richard Branson repült fel saját hajóján az űrbe, a Virgin Galactic repülő 86 km-es magasságba jutott fel, ahol már meg tudták tapasztalni a súlytalanságot. A milliárdosok űrversenyét úgy tűnik mégis Bezos nyerte, mert a nemzetközi sztenderd tekintetében nem 80 km-nél, hanem körülbelül 100 km-nél van az űr határa. Mindkét vállalkozó azt tervezi, hogy a jövőben több turistát is eljuttat majd az űrbe.

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!