Izraeli telepes vezető: aki Trumpra szavaz, a Biblia földjére szavaz
Josszi Dagan szerint minden áron el kell kerülni, hogy az Obama-Biden adminisztráció "szörnyűséges" nyolc éve megismétlődjön
Izraeli telepes vezető: aki Trumpra szavaz, a Biblia földjére szavaz

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 26.
Josszi Dagan, a Szamáriai Regionális Tanács vezetője egyértelmű és határozott támogatásáról biztosította Donald Trump amerikai elnököt egy héttel az amerikai elnökválasztások előtt sürgetve a Biblia földjét szerető amerikaiakat, támogassák őt november 3-án, nehogy megismételődjön az Obama kormány "kataszrofális" Izrael-politikája.

“Ha szeretnék segíteni a zsidó népet hazája, a Biblia földjének építésében itt Júdeában és Szamáriában, akkor Donald Trump mellett kell voksolniuk, aki Izrael igaz barátja”

- jelentette ki Dagan egy különleges, a republikánus párt helyi képviselőjével, Marc Zellel együtt szervezett médiaeseményen Barkan településen, hozzátéve: Trump nagyszerű dolgokat tett a zsidó népért és Izraelért az elmúlt négy évben. 

Az előző választásokon, 2016-ban Dagan volt az első izraeli politikus, aki nyíltan kiállt a republikánus elnökjelölt mellett. Ez év elején azonban megingott támogatása, miután az amerikai béketerv szerinte palesztin államot hozna létre, amit elfogadhatatlannak tart. 

A szamáriai vezető Trump annektálási tervétől sem volt boldog, ami Izraelnek „Ciszjordánia” 30%-a felett biztosítana szuverenitást, ez azonban tizenöt zsidó település kiürítésével járhat. Dagan továbbra is szilárdan hiszi, hogy Izraelnek az Egyesült Államok véleménytől függetlenül ki kellene terjesztenie szuverenitását Júdeára és Szamáriára. 

Amikor azonban azzal a kilátással szembesült, hogy Trump helyett demokrata riválisa, Joe Biden, Obama volt alelnöke győzedelmeskedhet, azonnal fontosnak érezte, hogy beszálljon a kampányba, és adjon egy kis támogató löketet az elnöknek. 

“Emlékszünk az Obama-Biden adminisztráció a nyolc szörnyűséges évére. Jól emlékszünk az építkezés befagyasztására, az Izrael elleni voksolásra az ENSZ-ben. Mindezt soha többet nem akarjuk látni. Mindenki, aki szereti Izraelt, és törődik vele, zsidók és keresztények, ha fontosak vagyunk az önök számára, Júdea és Szamária zsidó népe, menjenek el, és szavazzanak Trump elnökre”

Josszi Dagannal a sokat vitatott júdeai és szamáriai zsidó építkezésekről készített korábbi interjúnkat itt olvashatja el.

(Jpost/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!