Izrael ismét számíthat Magyarországra az ENSZ-ben
A külügyminiszter kijelentette, ezúttal sem támogatjuk a zsidó államot elítélő határozatot
Izrael ismét számíthat Magyarországra az ENSZ-ben

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 03.
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter kedd este Facebook-posztjában számolt be arról, hogy röviddel bangkoki landolása után felhívta barátja, Gabi Askenazi, Izrael külügyminisztere, hogy érdeklődjön, vajon számíthatnak-e hazánkra az ENSZ soron következő, ki tudja hanyadik, zsidó államot elítélő határozattal szemben.

A választási eredményeket egész éjjel percről-percre követjük a hetek.hu-n. Tartson velünk!

 "Ahogy leszálltunk, csörgött a telefon, Gabi Ashkenazi barátom volt az, Izrael külügyminisztere. Azért hívott, mert az ENSZ Közgyűlése újra Izrael-ellenes határozatokat akar elfogadni."

- írta a külügyminiszter, hozzátéve, sajnos ez a nemzetközi testület évek óta bevett gyakorlata, aminek "semmi értelme, csak a közel-keleti feszültségek további szítására alkalmas".

Szijjártó megnyugtatta kollégáját, hogy az eddigi irányvonalnak megfelelően hazánk továbbra is kiáll Izrael mellett és az azzal kapcsolatban alkalmazott kettős-mérce ellen, hiszen "Izraelnek joga van a tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítéshez." 

"Ezért természetesen idén is nemmel fogunk szavazni az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra."

A külügyminiszter azt is megemlítette, hogy a koronavírus elleni oltóanyaggal kapcsolatos eggyütműködésről is szó esett a telefonos egyeztetés során, és végül abban maradtak, hogy az azzal kapcsolatos technikai részleteket folyamatosan egyeztetni fogják.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!