Izrael-ellenes uszító cikkeket írt a Meseország mindenkié könyv szerkesztője, a tiltakozás hatására törölte azokat az ÉVA és az InStyle
Nagy M. Boldizsár felháborító állításokat tett az írásaiban
Izrael-ellenes uszító cikkeket írt a Meseország mindenkié könyv szerkesztője, a tiltakozás hatására törölte azokat az ÉVA és az InStyle

Forrás: InStyle képernyőfotó

2024. 01. 24.
Nemes Dániel, ismert internetes szakember és üzletember fejezte ki a tiltakozását elsőként amiatt, hogy Nagy M. Boldizsár, a Meseország mindenkié című mesekönyv szerkesztője Izrael-, és zsidóellenes uszításokat tartalmazó cikkeket írt az ÉVA és az InStyle lapok online oldalaira. Az írásokat a többszöri tiltakozás hatására végül a lapokat tulajdonló médiavállalat törölte. 

Nemes Dániel a közösségi oldalán többek között olyan antiszemita kijelentésekre hívta fel a figyelmet, mint például, hogy "a zsidó vallással nincs problémája, csak a kormánnyal, de a zsidók már közel 100 éve is azért érkeztek (!) oda, ahol felmenőik állítólag (!) korábban éltek, hogy lemészároljanak mindenkit, majd átnevezték Palesztina területét Izraelre, amit ezóta hívnak így." A három írás Nagy M. Boldizsártól az InStyle és az Éva Magazin internetes felületein jelent meg. 

Miután Nemes megkereste a kiadót, hogy a cikkeket valóban megfelelőnek ítélik e meg, az ügyvezető igazgató azt írta neki, hogy tiszteletben tartják a szerzői szólás, és sajtószabadságot. A tiltakozás viszont nem ezt a szabadságot vont kétségbe, hanem azokra a morális és törvényi korlátokra hívta fel a figyelmet, amelyek a sajtóetikával és szakmaisággal nem egyeztethetőek össze. 

Végül a Marquard Group Hungary kiadó úgy döntött, hogy eltávolítják az uszító írásokat az oldalakról mégpedig azért, mert azok szakmailag kifogásolhatóak és mert sérthetnek egyes olvasókat. Tőlük a kiadó elnézést kért. Leszögezték, hogy a szerző egy külsős munkatárs, a személyes véleménye pedig nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

(Média1)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!