„Isten férfiakat és nőket teremtett” – Gyűlöletbeszédnek ítélte, majd letiltotta a Youtube egy amerikai pásztor videóját
John MacArthur az új kanadai LMBT-törvény ellen tiltakozó 4000 kanadai lelkész mellett állt ki prédikációjával
„Isten férfiakat és nőket teremtett” – Gyűlöletbeszédnek ítélte, majd letiltotta a Youtube egy amerikai pásztor videóját

Forrás: Youtube/GracetoYou

2022. 01. 20.
Gyűlöletbeszédre hivatkozva letiltotta egy amerikai pásztor, John MacArthur videós tanítását a Youtube, azt találta ugyanis mondani, hogy Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, és olyan, hogy transzneműség "nem létezik".

Ahogy korábban írtunk róla,  a napokban betiltották Kanadában az úgynevezett "konverziós terápiát", azaz minden LMBTQ-életmódból kivezető,  heteroszexualitást támogató tanácsadást, hiába keresnek segítséget ezentúl a transznemű vagy meleg életmódból szabadulni vágyók. A törvény emellett a férfi és női nemre, illetve a házasságra vonatkozó bibliai tanítást is büntethetővé teszi, az ellenszegülők akár ötéves börtönbüntetést is kaphatnak.

Már nem csak Kanada, a közösségi média sem hagyja meg a keresztények szólásszabadságát. John MacArthur, a Los Angeles-i Grace Community Church pásztora vasárnapi igehirdetésén a Bibliában szereplő szexuális bűnök ellen beszélt,

nem sokkal később a Youtube gyűlöletbeszédnek nyilvánította a videót.

A Január 8-án hatályba lépő jogszabály túl átfogóan van megfogalmazva ahhoz, hogy ne tudják felhasználni az evangélium hirdetése ellen, vagy a bűnökről, bűnbocsánatról való személyes beszélgetéseket ne korlátozzák. Ezért közel 4000 kanadai lelkész állt ki a törvény ellen igehirdetésében, ahogy ezt MacArthur is tette legfrissebb prédikációjában:

„Nincs olyan, hogy transzneműség. Vagy XX kromoszómáid vannak, vagy XY, és ennyi. Isten férfiakat és nőket teremtett. Ez genetikailag előre determinálva van. Ez fiziológia, ez tudomány, ez a valóság”

– jelentette ki.

„Egyrészt ennek a hazugságnak borzasztóan pusztító, romboló, elszigetelő, annyira megrontó hatása van, hogy szembe kell szállni vele.”- tette hozzá a lelkész.

Nem sokkal a videó feltöltése után a Youtube letiltotta a csatornáról, mivel szerintük ez objektíven gyűlöletbeszédnek minősül. 

„Csapatunk átnézte a tartalmadat, és úgy gondoljuk, hogy sajnos ez sérti a gyűlöletbeszédre vonatkozó irányelvünket” – indokolták meg döntésüket.

A tartalom feltöltője, Todd Starnes azt írta blogján, hogy mindez azt jelenti, hogy a Youtube már validálta is a kanadai LMBTQ-párti jogszabályt.

Jenna Ellis,  MacArthur korábbi jogi képviselője is reagált a Youtube cenzúrájára:

„A techcégek oligarchái az Egyesült Államokban hajtják végre az elmebeteg kanadai törvény megfelelőjét, akadályozva a lelkészek jogát, hogy hirdessék az evangéliumot.

Ha az amerikaiak nem állítják meg a techóriásokat, az új rezsim, amit kiépítenek, meg fogja kerülni az Alkotmányt, és el fogja zárni az embereket a hitük szabad gyakorlásától. Ennek szörnyű következményei lehetnek” - tette hozzá Ellis.

A kritikusok attól tartanak, hogy a törvény állandósíthatja a vallási üldözést, és akár a magánbeszélgetéseket is szabályozhatja.

"Az amerikaiaknak fel kell készülniük arra az időre, amikor a lelkészek és vallási vezetők üldözéssel néznek majd szembe, mert Isten Igéjét tanítják" - figyelmeztetett blogbejegyzésében Todd Starnes.

(Hetek/CBN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!