"Illuminált állapotban voltam" - most már máshogy emlékszik vissza a karlendítésre a jobbikos ózdi alpolgármester
Farkas Péter Barnabás reagált a második róla megjelent fotóra
"Illuminált állapotban voltam" - most már máshogy emlékszik vissza a karlendítésre a jobbikos ózdi alpolgármester

Forrás: Facebook/Farkas P. Barnabás

2021. 10. 05.
Reagált Ózd jobbikos alpolgármestere, Farkas Péter Barnabás arra a fotóra, amit a naphire.hu tett közzé róla. Ez már a második olyan felvétel, amin az ellenzéki előválasztáson is induló jobbikos jelölt karlendítése látható egy lengyelországi holokausztmúzeum előtt 2018-ban. 

A jobbikos politikus a ma hajnalban publikált Facebookra feltöltött nyilatkozatában azt írja, hogy

"illuminált" állapotban volt a fotó készítésekor, amit "röstell".

Mint írja, az első fotó utáni sajtómegkereséskor még "homályos emlékekből táplálkozva" ismertette a kép elkészültének körülményeit. 

Mint ismeretes, az atv.hu hozta le először azt a fotót, amin a jobbikos alpolgármester karlendítése látható a holokausztmúzeum előtt. Ekkor a politikus még azt nyilatkozta, hogy csak a fotós mögött álló barátainak integetett. A naphire.hu által közölt fotón már jóval egyértelműbb szögből látható az integetésre egyáltalán nem hasonlító mozdulat. Sőt, azóta a Telex is lehozott egy felvételt, amin éppen Ózd előző jobbikos alpolgármestere látható, ám ő a felvétel szerint még Hitler-bajuszt is imitált kezével a felemelt jobbkeze mellett. 

Farkas Péter Barnabás a második róla készült fotóval kapcsolatban a következőket írta: 

"Áramütésként ért a felismerés, hogy bizony több, sokkal direktebbnek tűnő fotó is készült akkor. Sajnálom, hogy nem tettem meg hamarabb ezt a nyilatkozatot!"

A jobbikos politikus azt ígérte, hogy bánja és sajnálja, ami történt, és ma már nem tenné meg. Bocsánatot kért minden közösségtől, akit megsértett, és a tiszteletét személyesen le fogja róni előttük és a "háború gyalázatos népirtásának szomorú emléke előtt."

Az előválasztás során sem a Jobbik, sem a Demokratikus Koalíció nem állt ki a jobbikos képviselő-jelölt mögül a nyilvánosságra került fotó ellenére sem, ám Farkas Péter Barnabás végül elveszítette az előválasztást.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!