Bukás: lemondott a karlendítős jobbikos ózdi alpolgármester
Farkas Péter Barnabás 2021. október 31-ig látja el hivatalát
Bukás: lemondott a karlendítős jobbikos ózdi alpolgármester

Forrás: Facebook/Farkas Péter Barnabás

2021. 10. 07.
Farkas Péter Barnabás belebukott a kiszivárgott fotók ügyébe, és még a róla szóló önkormányzati szavazás előtt lemondott. A város jobbikos polgármestere gyalázatról beszél.

Lemondott Farkas Péter Barnabás ózdi alpolgármester október 31-i hatállyal - tudatta Ózd jelenlegi polgármester, Janiczák Dávid saját facebook oldalán. Mint írja:

"Ma tárgyalta volna a képviselő-testület Fidrus Péter Farkas Péter Barnabás ellen indított indítványát, miszerint az összeférhetetlenséget megállapítva szűnjön meg alpolgármesteri tisztsége. Alpolgármester úr az ülés előtt benyújtotta hozzám lemondását, így az indítvány tárgya okafogyottá vált, az eljárást a testület megszüntette."

Mint ismeretes, az atv.hu hozta le először azt a fotót, amin a jobbikos alpolgármester karlendítése látható a holokausztmúzeum előtt. Ekkor a politikus még azt nyilatkozta, hogy csak a fotós mögött álló barátainak integetett. A naphire.hu által közölt fotón már jóval egyértelműbb szögből látható az integetésre egyáltalán nem hasonlító mozdulat. Sőt, azóta a Telex is lehozott egy felvételt, amin éppen Ózd előző jobbikos alpolgármestere látható, ám ő a felvétel szerint még Hitler-bajuszt is imitált kezével a felemelt jobbkeze mellett. 

Farkas Péter Barnabás a második róla készült fotóval kapcsolatban a következőket írta: 

"Áramütésként ért a felismerés, hogy bizony több, sokkal direktebbnek tűnő fotó is készült akkor. Sajnálom, hogy nem tettem meg hamarabb ezt a nyilatkozatot!"

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!