Hiába tagadta az államfő, mégis Románia területén csapódhatott be egy orosz drón
Egy román-ukrán határ menti településen találtak törmeléket
Hiába tagadta az államfő, mégis Románia területén csapódhatott be egy orosz drón

Illusztráció(Shutterstock/Anelo)

2023. 09. 07.
Román katonák olyan törmelékeket találtak a Duna-parton, az ukrán határ szomszédságában, amelyek akár egy drón darabjai is lehetnek.

A román csapatok az ukrán Izmail kikötővárossal szemben található romániai falu térségében, a parttól száz méterre találták meg a dróndaraboknak tűnő tárgyakat.

A törmeléket laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá, hogy megállapítsák az eredetüket, és azt, hogy mikor kerültek oda.

Eredetileg az ukrán külügyminisztérium közölte néhány napja, hogy a román oldalon robbantak fel az iráni gyártmányú drónok, de a román államfő és a védelmi minisztérium is cáfolta ezt.

A román államfő az ország területén talált dróndarabok kapcsán elmondta, hogy

„ha beigazolódik, hogy orosz drón darabjait találták meg román területen, az a NATO-szövetséges Románia területi épségének és szuverenitásának súlyos megsértését jelenti”.

Román katonai szakértők azt valószínűsítik, hogy az orosz drónt az ukrán légvédelem találta el, és ezért estek a darabjai román területre.

(MTI / Hetek)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!