Hetek-információ: A Libri beszüntette Bartus László „Fesz lesz” című könyvének árusítását
Hetek-információ: A Libri beszüntette Bartus László „Fesz lesz” című könyvének árusítását

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 08. 18.
A Hetek információja szerint augusztus 18-ával a legnagyobb magyar könyvterjesztő hálózatok, a Libri és a Bookline országosan azonnali hatállyal beszüntették valamennyi boltjukban Bartus László „Fesz lesz” című könyvének árusítását. A teljes tiltás a könyv nyomatott és elektronikus változatára egyaránt érvényes.

A könyv már nem érhető el a libri.hu oldalon sem.

Szakmai körökből úgy tudjuk, hogy hasonló radikális lépésre az elmúlt évtizedekben alig néhányszor került sor Magyarországon, olyan esetekben, amikor egy könyv alaposan feltételezhető volt, hogy valótlan és jogsértő tartalmakat közöl.

Mint ismert, a Fesz lesz szerzője, Bartus László könyvét egyben feljelentésnek is szánta a legnagyobb magyarországi evangéliumi egyházzal, a Hit Gyülekezetével, és annak vezetőjével szemben. Az ezzel kapcsolatos híresztelésekről a Hit Gyülekezete közleményt adott ki, amely cáfolta a sajtóban megjelent álhíreket.

A Hetek megkereste a Fővárosi Főügyészséget Bartus László feljelentésével kapcsolatban, a hatóság válaszát és az ügy részleteit az alábbi cikkben részletesen is elolvashatják. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!