A NAV és a Kúria előtt is felsült Bartus László
Megszüntették a feljelentésére indult nyomozást, a könyve miatt pedig bocsánatot kell kérnie Németh Sándortól
A NAV és a Kúria előtt is felsült Bartus László

Forrás: ATV

2022. 02. 04.
A NAV megszüntette az eljárást, amelyben Bartus László az ATV tulajdonosi szerkezetének változása miatt jelentette fel Németh Sándort. Egy másik eljárásban a Kúria szintén elmarasztalta az újságírót, akinek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a Hit Gyülekezete vezetőjétől a Fesz lesz című könyvében szereplő jogsértő tartalmak miatt.

Közel két éve jelent meg Bartus László több száz oldalas botránykönyve, amelyben többek között azt állította, hogy Németh Sándor „ellopta az ATV-t” a Hit Gyülekezetétől. A Fesz lesz című könyv állításait több is sajtótermék átvette, anélkül, hogy ellenőrizték volna a vádak valóságtartalmát. A szerző a sajtókampány mellett feljelentést is tett a Nemzeti Adóhatóságnál Németh Sándor ellen.

A Fővárosi Főügyészség lapunk kérdésére már 2020 nyarán cáfolta, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkésze ellen nyomozást indítottak volna. Dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője akkor elmondta, hogy

a feljelentés nyomán ugyan megindították az eljárást, de az „a gyanú egyelőre nem megalapozott, az ügyben nincs gyanúsított.”

Mint most kiderült, a nyomozás sem talált semmi valóságalapot a Bartus feljelentésében megfogalmazott vádakra. A NAV Sajtóosztálya február elején arról tájékoztatta a Heteket, hogy az adóhivatal „az eljárást megszüntette, mert a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján a bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható”. Németh Sándor a döntést a Media1 által közölt nyilatkozatában így nyugtázta:

„Egy percig sem aggódtam emiatt a vizsgálat miatt, mert biztos voltam abban, hogy minden törvényesen és tisztességesen zajlott.”

A napokban a Kúria is elmarasztalta Bartus László a Fesz lesz című könyvében elkövetett jogsértések miatt. A szerzőt jogerősen arra kötelezték, hogy a könyve valamennyi példányából távolítsa el a jogellenesen felhasznált képmásokat, valamint a Magyar Hang című lapban kérjen bocsánatot Németh Sándortól a jogsértések miatt. Emellett kötelezték Bartust, hogy fizesse meg a perköltséget Németh Sándor felé.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!