Hatalmas tömeg gyülekezik Washingtonban az Izrael melletti meneten
Ez Amerika szebbik arca
Hatalmas tömeg gyülekezik Washingtonban az Izrael melletti meneten

Hatalmas tömeg érkezik Washingtonba az Izrael melletti menetre(Fotó: Youtube / NBC News)

2023. 11. 14.
Mint arról beszámoltunk, Washingtonban zsidó, keresztény és jogvédő csoportok országos demonstratív gyűlést hirdettek meg Izrael támogatására.

A szervezők szerint ebben a kritikus időszakban minden szabadságszerető ember kiállására és imájára szükség van az egyik legszentebb ünnepükön brutális támadás áldozatává vált zsidó állam mellett.

Követelik emellett a 240 elrabolt túsz – köztük csecsemők, nők, beteg, idős emberek – kiszabadítását is.

A videófelvételeken látszik, hogy már órákkal a menet megindulása előtt tízezrek gyülekeznek a washingtoni Capitolium előtti téren, ahol annak idején többek között Martin Luther King mondta el híres beszédét.

A tervek szerint a nagygyűlésen felszólal és imát mond többek között Mike Johnson, a képviselőház újonnan megválasztott elnöke. 

Rajta kívül további kongresszusi képviselők, szenátorok, ismert közszereplők és a túszok hozzátartozói is csatlakoznak menethez.

A menet helyszínén rendkívüli a rendőri készültség, mert Hamász-párti ellentüntetők már az éjjel megrongálták a felállított orvosi sátrat, és további erőszakos akciókat is kilátásba helyeztek. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!