Háború ide, háború oda: Elrendelte az odesszai polgármester letartóztatását az ukrán korrupcióellenes bíróság
Háború ide, háború oda: Elrendelte az odesszai polgármester letartóztatását az ukrán korrupcióellenes bíróság

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 05. 05.
Az ukrán legfelsőbb korrupcióellenes bíróság elrendelte csütörtökön Hennagyij Truhanov odesszai polgármester előzetes letartóztatásba helyezését, miután a politikus nem fizette ki az óvadékot.

A városvezető ellen az odesszai Krajan daruépítő üzem körüli korrupciós botrány kapcsán indítottak eljárást. Azzal vádolják, hogy másokkal együtt félrevezette a városi tanács képviselőit a Krajan helyiségeinek megvásárlásával kapcsolatban.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A legfelsőbb korrupcióellenes bíróság április 25-én 30 millió 866 ezer hrivnya (301 millió forint) összegű óvadékot szabott ki Truhanovnak, amit a politikus mostanáig nem fizetett meg.

A bíróság a csütörtöki tárgyalási napon a felek érveit meghallgatva, részben elfogadta a vád képviselőinek kérését, és a vádlottal szemben 60 napos előzetes fogva tartást rendelt el, de egyúttal az óvadék mértékét 13 millió 420 ezer hrivnyára (127 millió forintra) mérsékelte - derült ki a bíróság közleményéből.

Truhanovot a tárgyalóteremben le is tartóztatták, szabadlábon akkor védekezhet tovább, ha kifizeti a csökkentett összegű óvadékot.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!