Gyorshír: A jeruzsálemi Templom első lerombolásának idejéből származó épületet találtak
Doron Spielman, a Dávid Városa igazgatója: „2022-ig további rendkívüli feltárások várhatók”
Gyorshír: A jeruzsálemi Templom első lerombolásának idejéből származó épületet találtak

Doron Spielman(Fotó: City of David)

2020. 08. 20.
Bejárta a világsajtót a hír, hogy Jeruzsálemben a Templom-hegy közvetlen közelében zajló feltárások során olyan, több mint 2500 éves épületmaradványokat, köztük megégett tetőgerendákat találtak, amelyeket a várost meghódító babiloni seregek romboltak le és gyújtottak fel.

A rendkívüli felfedezésről Doron Spielman, a Dávid Városa (Ir David) nemzetközi igazgatója a Heteknek elmondta, bizonyítja, hogy a babiloniak nagy haderővel törtek Jeruzsálemre, és kegyetlen pusztítást hajtottak végre a városban.

„A babiloniak mai fogalommal villámháborút vívtak Jeruzsálem ellen. Ennek a haditechnikának a része volt, hogy nagyon gyorsan felégették az egész térséget, és amit bizonyít az az épület, amit most megtaláltunk. Ez egy zsidó nemesembernek az otthona volt, megtaláltuk a nevét őrző pecsétet is a házban. Eszerint „Natan-Melech, a király szolgája” lakott itt, aki a Bibliában is szerepel, a Királyok második könyvének 23. fejezetében"

– mondta Doron Spielman a Heteknek.

Doron Spielman
Dávid városa   Fotó: City of David

"Úgy gondoljuk, hogy a babiloniak tudatosan rombolták le először a város legtekintélyesebb vezetőinek a házait, a kormányzati negyedben. Olyan gyors volt a pusztítás, hogy a megégett gerendákra ráomlottak a falak és így mintegy konzerválták azokat. Ezért maradhattak meg az évezredeken keresztül.”

– tette hozzá.

A Dávid Városa igazgatójával készült exkluzív interjúnkat a rendkívüli felfedezés további részleteiről, valamint az ősi Jeruzsálemben a föld alatt, a Templom-hegy irányában zajló feltárások 2022-ig tervezett további lépéseiről a Hetek augusztus 28-án megjelenő számában olvashatják.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!