Google Street View buktatta le a 20 éve bujkáló maffiózót
Google Street View buktatta le a 20 éve bujkáló maffiózót

Fotó: Google Street View

2022. 01. 06.
Gioacchino Gamminót emberölés miatt ítélték el, azonban 20 évvel ezelőtt sikeresen megszökött a börtönből, ahonnan Spanyolországba szökött.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A 60 éves férfi nyugodt életet élt az egyik spanyol városban, ahol álnév alatt zöldség-gyümölcs boltot működtetett. A nyomozók lázasan keresték Gamminót és a Google Street View segítségével sikerült ráakadniuk a szökevényre.

Az Google Maps utcakép funkcióban elérhető egyik képen ugyanis a körözött férfi látható, amint Galapagar városában egy élelmiszerbolt előtt áll. Az üzlet neve El Huerto de Manu – Manu’s Garden. Miután az egykori maffiózó Spanyolországba költözött, nevét Gamminoról Manuelre változtatta.

A nyomozók gyanúja – miszerint az említett képen látható férfi azonos Gamminóval – akkor igazolódott be, mikor egy közeli – Manu’s Kitchen nevet viselő – étterem körül nyomoztak a hatóságok. Az étterem hivatalos Facebook-oldalán található fotókon a szökevény férfi is látható volt, akit egy jellegzetes heg alapján tudtak azonosítani.

Megdöbbentette a férfit, hogy a nyomára bukkantak a hatóságok és állítólag azt mondta az eljáró rendőröknek, hogy 

„Az elmúlt 10 évben még a családomat sem is hívtam fel.

Gamminót december 17-én tartóztatták le a hatóságok, ugyanakkor ennek híre csak most látott napvilágot. A szökevényt Olaszországba szállították vissza, ahol emberölés bűntette miatt kell majd letöltenie életfogytiglani börtönbüntetését.

Gioacchino Gammino egy szicíliai maffiaklán tagja volt, és számos bűncselekmény miatt elítélték, így emberölés és a kábítószer-csempészet miatt is. Az olasz belügyminisztérium az ország legkeresettebb szökevényei között tartotta számon.

2002-ben szökött meg a férfi egy római börtönből, majd nyomtalanul eltűnt. Decemberi letartóztatása pedig az olasz nyomozók által végrehajtott kétéves akció eredménye volt.

(Hetek / NYpost)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!