Fotók: elképesztő mennyiségű iráni fegyvert foglalt le az USA Ománban
Fotók: elképesztő mennyiségű iráni fegyvert foglalt le az USA Ománban

Illusztráció.(Youtube/Crux)

2023. 02. 02.
Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) több ezer gépkarabélyt és két tucat páncéltörő rakétát foglalt le, amelyek Iránból származtak.

Az amerikai tisztviselők nemzetközi partnereikkel együtt sikeresen megakadályozták, hogy az iráni fegyverek a perzsa állam által támogatott húszi lázadókhoz kerüljenek.

Az illegális fegyverszállítmányban - amelynek az úticélja Jemen volt - több mint háromezer gépkarabély, 578 ezer lőszer és 23 páncéltörő rakéta volt.

Csak az elmúlt két hónapban négy nagyobb fegyverszállítmánynak a Jemenbe jutását akadályozta meg az USA és a szövetségesei, így már több mint ötezer kézifegyver és 1,6 millió lőszer nem ért célba.

(Fox News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!