Videó: nem énekelte a himnuszt az iráni női futsalcsapat, többen lehajtották a fejüket
Videó: nem énekelte a himnuszt az iráni női futsalcsapat, többen lehajtották a fejüket

Forrás: Youtube/Central Asian Football Association

2023. 01. 31.
Az iráni csapat játékosai nem énekelték az ország himnuszát az Üzbegisztán elleni futsal-mérkőzés előtt, és többen a futballisták közül lehajtották a fejüket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a katari világbajnokságon az iráni férfi futballválogatott szintén nem énekelte a himnuszt az Anglia elleni mérkőzés előtt, így tiltakozva az iráni rezsimnek a tavaly szeptember óta zajló tüntetéssorozat elleni brutális fellépése ellen.

Később kiderült, hogy a második meccs előtt már azért énekeltek az iráni futballisták, mert megfenyegették őket, hogy az Iránban élő családtagjaikat megkínozzák, ha nem engedelmeskednek.

Most a női futsalcsapat játékosai nem énekelték az iráni himnuszt a meccsük előtt:

A női válogatott a bátor kiállása után 5-4-re legyőzte Üzbegisztánt.

(Israel National News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!