Amerikai hírszerzők: Izrael hajtott végre dróntámadást egy iráni katonai célpont ellen
Amerikai hírszerzők: Izrael hajtott végre dróntámadást egy iráni katonai célpont ellen

forrás: Youtube/BBC News

2023. 01. 30.
Amerikai hírszerzési források szerint az izraeli titkosszolgálat drónokkal támadott egy iszfaháni katonai létesítményt, Irán azonban tagadja, hogy nagyobb kár keletkezett volna a helyszínen.

Izraeli tisztviselők nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hogy a zsidó állam hajtotta végre a dróntámadást Iránban.

Az iráni védelmi minisztérium arról számolt be, hogy meghiúsított egy támadást egy iszfaháni lőszergyártó üzem ellen, és három drónt megsemmisítettek, amelyeknek a darabjait be is mutatták a köztévében.

Állítólag a létesítményben nem keletkezett nagy kár, csak a tető sérült meg, de a támadásról közzétett videón egy nagyobb robbanás látható.

Irán ellenségeinek ez a gyáva tette veszélybe akarta sodorni az Iszlám Köztársaságot, de nem fogják ilyen tettekkel eltántorítani a szakértőinket attól, hogy tovább folytassák a békés nukleáris programunkat”

- nyilatkozta a támadásról Hosszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter.

(Israel National News / BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!