Folytatódik a “Vörös-Zöld Szövetség” háborúja Izraellel szemben
Hiába békül az antiiszlamista arab blokk, a zsidó állam nem marad ellenség nélkül
Folytatódik a “Vörös-Zöld Szövetség” háborúja  Izraellel szemben

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 21.
Caroline Glick izraeli újságíró és politikus az Israel Hayom lap hasábjain elemezte az Ábrahám Egyezmény múlt heti aláírásának körülményeit, és levezette, miért is nem dőlhet hátra nyugodtan a zsidó állam, hiszen bőven maradtak ellenségei a terrorizmus és a politika frontján egyaránt. A háború tehát korántsem ért véget, a kis zsidó államnak tovább kell harcolnia.

Magyarország kivételével az Európai Unió egyetlen tagországának a képviselője sem vett részt az aláírási ünnepségen - mutat rá az EU elvakult Izrael- és Trump-ellenességére Glick, aki “történelmi jelentőségűnek” nevezte a Fehér Ház kertjében aláírt békemegállapodást Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok, illetve Bahrein között.

Kétfrontos háború Izrael ellen

Az újságíró leszögezte: az Izraellel szemben vívott háború két fronton is zajlik - a terrorizmus és a politika frontján.

Az aláírási ceremónia idején az izraeli Asdód és Askelon városaira rakéták zuhantak - Gázából, a Hamasz terrorista rezsim részéről. Ezzel egyidejűleg Izrael-ellenes demonstrációra is sor került a Fehér Ház előtti téren.

Glick szerint keserű emlékeztető ez arra, hogy a Zsidó Állammal szemben vívott háború még korántsem ért véget.

“Még ha Donald Trump elnök legoptimistább előrejelzése válna is valóra - miszerint az elkövetkező hónapokban további kilenc arab állam rendez majd kapcsolatát Izraellel - a Zsidó Államot elutasítók tengelye továbbra sem fogják letenni a fegyvert”

- szögezte le az izraeli újságíró.

békemegállapodás
Békemegállapodás Izrael, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek és Amerika között, Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A keddi aláírási ünnepséget követően az izraeli Stratégiai Ügyek Minisztériuma ezzel ellentétesen vélekedett, szerintük ugyanis a kapcsolatok normalizálódása Izrael és arab szomszédai között elég erős lesz ahhoz, hogy megtörje a Zsidó Állammal szemben zajló, nemzetközi bojkott (BDS) mozgalom erejét.

Glick szerint azonban a minisztérium jelentése “figyelmen kívül hagyja a BDS-kampány mögött álló szereplők alapvető jellemzőit”.

Az újságíró nyugati világban zajló BDS-mozgalom mögött két csoportosulást lát: az iszlamistákat, illetve az ő nyugati fedőcsoportjaikat.

Egy évtizede ment végbe az u.n. “arab tavasz” az arab világban, amelynek folyamán számos kormány destabilizálásra és megdöntésre került.

Iszlamista és antiiszlamista tengely

Az arab és az iszlám világban ekkor két, egymással szembenálló blokk alakult ki.

Az egyik oldal az Egyesült Arab Emírségek, Szaúdi-Arábia, Bahrein, illetve Egyiptom: egy antiiszlamista szövetség, amely az iráni rezsimmel és a Muszlim Testvériséggel szemben áll. Az évek során további államok is csatlakoztak ehhez a tengelyhez: köztük Omán, Szudán, és Marokkó.

Az antiiszlamista szövetség tagjai azért fordultak Izrael felé, mert megértették: Jeruzsálem komoly szövetségesük lehet az Iránnal és a Muszlim Testvériséggel szemben vívott egzisztenciális küzdelmükben.

Ezzel a blokkal szemben találjuk az iszlamista tengely államait, amelynek vezetői Törökország, Katar és Irán, illetve  vazallusaik: Szíria, Libanon, a hutik Jemenben, és a Hamasz palesztin terrorszervezet.

A líbiai polgárháború valójában e két tengely között zajló csatlósokkal vívott háború.

“Ez a törésvonal az arab-iszlám világon belül azt jelenti, hogy miközben az anti-iszlamista blokk tagjai felhagyhatnak az Izraellel szembeni arab bojkottal, az iszlamista blokk tagjai továbbra is fenn fogják tartani a bojkottjukat a Zsidó Állammal szemben.”

- mutat rá Glick.

Izrael-bojkott mozgalom és az iszlamista fedőszervezetei

Az újságíró cikkében a BDS-mozgalom, azaz az Izrael-bojkott mozgalom másik frontvonalára, a nyugati világban tevékenykedő (fedő)szervezetekre is kitér, rámutatva, hogy

a BDS-kampányokban aktív nyugatiakat nem érdekli, ha az anti-iszlamista blokkhoz tartozó államok felhagynak Izrael-ellenességükkel, szívesen folytatják a zsidó állam bojkottját “csupán” az iszlamista államok oldalán.

“A BDS-mozgalom központi eleme az Európai Unió, a nyugati baloldal, és az iszlamista blokk kooperációjának”

 - szögezi le az izraeli újságíró.

A palesztinok és a "vörös-zöld szövetség"

A Palesztin Hatóság - amelyet a Fatah irányít Ramallahból - rá van utalva a "Vörös-Zöld Szövetség" nyugati világban tevékenykedő szervezeteinek a támogatására, a Hamászt pedig az iszlamista blokk irányítja, világít rá Glick.

A "Vörös-Zöld Tengely" tagjai pedig mélyen gyökerező ellenségességet táplálnak Izraellel, a Trump-kormánnyal, illetve az anti-iszlamista arab blokkal szemben.

A palesztinok évtizedeken keresztül az egész arab világ nevében szólaltak fel, és a zsidó állammal szemben vívott küzdelmük az egész arab világ harcaként került bemutatásra, de mára a Vörös-Zöld Szövetség ügynökeivé váltak.

Az Izraellel szembeni, több-frontos háborújukat a Vörös-Zöld Szövetség szponzorok aktív támogatásával és közreműködésével vívják.

palesztin
Illusztráció, Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Az elmúlt években a Trump-kormányzat és az anti-iszlamista blokk tagállamai felfüggesztették a Palesztin Hatóság és a Hamász-rezsim pénzügyi segélyezését. Ezzel szemben az Európai Unió, annak tagállamai, baloldali alapítványok, Törökország, Katar és Irán növelték a két palesztin rezsim pénzügyi támogatását.

Az európaiak és a nemzetközi baloldal vezető szerepe a palesztin agresszióban

Glick elemzésében rámutat, hogy az európaiak és a nemzetközi baloldal indította el, illetve legfőbb támogatója a kampánynak, hogy Palesztin Hatóság területeket foglaljon le a “C” jelölésű körzetekben. Ők vannak az Izraellel szemben az ENSZ-ben és a Hágai bíróságokon zajló információs- és diplomáciai támadások hátterében. Kezdeményezik és finanszírozzák a politikai kampányokat, amelyek célja az izraeli hadsereg és általában az izraeli társadalom lejáratása, és ők bomlasztják az izraeli jogrendszert is, izraeli és palesztin civil szervezeteiken keresztül.

Az iszlamista blokk tagjai finanszírozzák és irányítják a Júdeában, Szamáriában és Gázában aktív terrorista sejteket és működnek együtt ezek nyugati fedőszervezeteivel.

A keddi aláírási ceremónia idején a Fehér Ház előtt ötven, Izrael bojkottját támogató csoport képviselői tüntettek - marxista baloldaliaktól anticionista és öngyűlölő baloldali zsidókon át, Fatah és Hamasz-fedőszervezetekig.

A Fehér Házban megvalósult, történelmi jelentőségű aláírási ünnepség jeges fogadtatása az amerikai liberális média, illetve az európai média részéről egyértelművé tette, hogy a Vörös-Zöld Szövetség nyugati szárnya a közel-keleti békében és stabilitásban nem érdekelt.

Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az aláírási ceremónián nem vett részt egyetlen magas rangú demokrata képviselő sem (mint például Nancy Pelosi házelnök), illetve - Magyarország kivételével - az Európai Unió egyetlen tagországának a képviselője sem.

A Vörös-Zöld Szövetség égisze alatt - az izraeli-arab békemegállapodásoktól teljesen függetlenül - az Izrael-ellenes háború minden fronton folytatódni fog

- figyelmeztet Caroline Glick.

(Israel Hayom)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!