Felvonták a nemzeti lobogót, erődemonstrációra készülnek a pártok a fővárosban
Felvonták a nemzeti lobogót, erődemonstrációra készülnek a pártok a fővárosban

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

2022. 03. 15.
Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, kedd délelőtt az Országház előtt. Ma beszédet mond Orbán Viktor, és az ellenéki pártok is várják a szimpatizánsaikat a fővárosban.

Érdemes lesz ma figyelni, ha a fővárosban közlekedik. Ide kattintva mutatjuk a részleteket. 

A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység. Az eseményen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői. 

A téren számos család, turista jelent meg. A nézelődők többsége kokárdát viselt, voltak, akik magyar zászlót tartottak kezükben.

Összegyülnek a pártok

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 174. évfordulója alkalmából. Lesz Békemenet, Orbán Viktor miniszterelnök pedig a Parlament előtt mondja el ünnepi beszédét.

Ellenzéki pártok nagygyűléseket tartanak a fővárosban.

A budai Várban és a Múzeumkertben egész napos programokkal várják a családokat.

A Várkert Bazár és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum is egész napos programokkal várja a családokat.

Március 15-én ingyenesen nézhetjük meg a Szent István-termet és a Hauszmann-sztori kiállítást, illetve az Új világ született kiállítást is a Déli Palotákban. 

Kedden ingyenesen lehet megtekinteni a pénteken megnyílt Gábor Áron rézágyúját a középpontba állító Lészen ágyú című tárlatot.

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!