Felpofozták Emmanuel Macront - videó
A francia elnököt arcul csapó 28 éves férfi "Macrónia" végét követelte ordítva
Felpofozták Emmanuel Macront - videó

Forrás: Youtube/Reuters

2021. 06. 09.
Emmanuel Macron francia elnököt arconcsapta egy férfi, akivel megkísérelt kezet fogni dél-franciaországi látogatása során kedden. Az elnök testőrsége gyorsan kapcsolt, és leszerelte a pofozót, majd egy társával együtt őrizetbe is vette. Az eseményről készült felvételek hamar bejárták a közösségi médiát. 

A felvételeken jól látszik, ahogy Macron a tömeget tőle elválasztó fémkerítéshez sétál, és megfogja a karját egy férfinak, üdvözlési célzattal Tain-l'Hermitage faluban. A férfi másodpercekkel később az elnök kezét fogva másik kezével felpofozta Macront, ordítva, "Macrónia" végét követelve.

A francia elnök testőrsége gyorsan kapcsolt, leszerelték a férfit, Macront pedig elhúzták a kerítéstől.

"Egy férfi valóban megkísérelte megütni a köztársaság elnökét. Nincs több hozzáfűznivalónk az esethez. A tömeggel való beszélgetések, kézfogások folytatódtak, a látogatás folytatódik."

- nyilatkozta a történtekről az Élysée-palota. 

A rendőrség két 28 éves férfit, beleértve a pofozót is, őrizetbe vett közhatalommal rendelkező személy elleni erőszak vádjával. 

Az akciót a szélsőjobboldali Marine Le Pen, Macron legnagyobb politikai ellenfele is elítélte.

A jelenlegi francia elnök messze nem az első politikus, akit kézfogás közben felpofoznak. 2017 januárjában Manuel Valls volt miniszterelnök, aki akkoriban baloldali elnökjelölt volt, a bretagne-i Lamballe-ba látogatott, ahol egy fiatal férfinek sikerült arcul csapnia, mielőtt a biztonsági szolgálatok leteperték.

A francia regionális választások előtt egy évvel Macron igyekszik a vidékiekhez közelebb kerülni, és megnyerni, mostani útja is erről szólt.

(CNN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!