Fasiszta pártállam, vizit a Szájer-eresznél és "hajrá Brüsszel": Márki-Zay Péter megérkezett a belga fővárosba
Az összefogás miniszterelnök-jelöltje rengeteg európai politikussal fog találkozni brüsszeli útja során
Fasiszta pártállam, vizit a Szájer-eresznél és "hajrá Brüsszel": Márki-Zay Péter megérkezett a belga fővárosba

Forrás: Facebook/Ujhelyi István

2021. 11. 10.
Állítólag hatalmas az érdeklődés a brüsszeli bürokraták részéről Márki-Zay Péter iránt - derül ki a szocialista Ujhelyi István 444-nek adott nyilatkozatából. Az összefogás miniszterelnök-jelöltje Brüsszelbe érkezett egy kétnapos vizitre, amely során szinte mindegyik parlamenti párt csúcsvezetőjével találkozik majd. Az első nyilvános programja során már kiemelt téma volt a homoszexualitás. 

A 444 kérdésére Márki-Zay Péter elmondta, hogyha úgy nyílik lehetősége, akkor felkeresi azt az ereszcsatornát, amelyen a sajtóhírek szerint Szájer József egy meleg partiról távozott a rendőrök elől. A brüsszeli fórumon a miniszterelnök-jelölt megismételte a magyar felszólalásai során is rendszeresen hangoztatott meleg-vádjait a Fidesszel és Orbán Viktor családjával szemben. 

Ez utóbbival kapcsolatban érdekes módon még a közönség soraiból is megjegyezte valaki, hogy "azért az nem volt oké",

de Márki-Zay erősködött, hogy szerinte a Fidesz azért állította le az általuk homofóbnak minősített gyermekvédelmi témát, mert ő ezzel előhozakodott. 

Márki-Zay Péter a tájékoztatás szerint a kétnapos utazása során találkozik majd hat uniós biztossal, négy meghatározó EP-frakció vezetőjével, think tankek és civil szervezetek vezetőivel is. A találkozókat zömében az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István szervezte. 

A fórumon a miniszterelnök-jelölt megismételte főbb uniós vonatkozású ígéreteit: 

- amint lehet, bevezetik az eurót

- csatlakozni fognak az Európai Ügyészséghez

- Magyarország lojális tagja lesz a NATO-nak és az EU-nak

Hangsúlyozta, szerinte nem kevesebb, hanem erősebb és több Európa kell. 

"Hajrá Magyarország! Hajrá Brüsszel!"

- zárta mondandóját, derül ki a HVG tudósításából

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!