Ezer méter mély törökországi barlangból mentenek magyar szakemberek egy amerikai kutatót
Ezer méter mély törökországi barlangból mentenek magyar szakemberek egy amerikai kutatót

Illusztráció(Shutterstock/Tatiana Kovaleva)

2023. 09. 06.
Rosszul lett egy amerikai kutató egy 1000 méter mély törökországi barlangban, a mentése jelenleg is zajlik.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy 40 éves amerikai barlangkutató hirtelen rosszul lett és súlyos vérzéses állapot alakult ki nála, ezért nemzetközi összefogással mentőakció indult, hogy fel tudják hozni a mélyből.

A magyar orvoscsoport elsőként ért a felkérés után Törökországba, és már napok óta a férfi ellátásán és mentésén dolgoznak.

A magyar csoportnak sikerült lejutnia a sérülthöz, ahol felállítottak egy intenzív terápiás sátrat és az amerikai kutató vérátömlesztést is kapott, de az állapota súlyos, életveszélyes.

A magyar mentőcsapat másik fele a kommunikációs kapcsolat kiépítésén dolgozik, de még akár hetekig is eltarthat, mire sikerült a beteg kutatót a felszínre hozni.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!