„Európában Németh Sándor a legnagyobb barátunk” - izraeli vezető a Heteknek
Josh Reinstein, az Izrael Szövetségesei Alapítvány elnöke a Top50 szövetséges listájáról
„Európában Németh Sándor a legnagyobb barátunk” - izraeli vezető a Heteknek

(Forrás: Israel Allies Foundation)

2020. 10. 02.
„Az Izrael legfőbb 50 keresztény szövetségesét felsoroló lista egyik fontos üzenete, hogy Európában Izraelnek nincs nagyobb barátja és támogatója, mint Németh Sándor” – mondta lapunknak Josh Reinstein, az Izrael Szövetségesei Alapítvány elnöke.

Mint beszámoltunk róla, a nemzetközi szervezet október elején tette közzé azt a listát, amelyen Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője öt amerikai keresztény vezetőt követően, a hatodik helyen szerepel.

"Szeretnénk köszönetet mondani"

„Az elmúlt években a hit alapú diplomácia újjászületését tapasztaljuk, különösen a Trump kormányzat hivatalba lépése óta. A világ minden részéből keresztények milliói utaznak – különösen a Sátorok Ünnepe idején – Jeruzsálembe. Idén a járvány miatt erre sajnos nincs lehetőség, de szeretnénk a kapcsolatot és a szolidaritást ilyen módon is kifejezni Izrael felé. Ilyen időkben különösen fontos, hogy tudjunk egymásról.” – nyilatkozta Reistein.

A Izrael Szövetségesei Alapítvány elnöke – akit a Jerusalem Post a világ legbefolyásosabb 50 zsidó személyisége közé sorolt – szerint

„Az Izrael legfőbb 50 keresztény szövetségesét felsoroló lista egyik fontos üzenete, hogy Európában Izraelnek nincs nagyobb barátja és támogatója, mint Németh Sándor. Az általa vezetett Hit Gyülekezete pedig a legnagyobb Izrael-barát egyház Európában. Ez egy évtizedek óta következetesen végzett munka eredménye, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.”

A világon több mint 45 országban működnek az Izrael Barátai Szövetségnek képviselőcsoportjai, amelyhez vezető politikusok, közéleti szereplők és egyházi személyiségek tartoznak. „Olyan szövetségeseinket jelöltük a listára, akik már évtizedek óta támogatják munkájukkal Izraelt. Évente tartunk nemzetközi konferenciákat a számukra itt Jeruzsálemben.

Azt tervezzük, hogy a következő rendkívüli találkozónkat azonban Budapesten tartjuk, 2021-ben.

Erre valamennyi európai Izrael-barát vezetőt meghívjuk, mert különösen fontosnak látjuk, hogy közösen fellépjünk az Unióban tapasztalható élesen Izrael-ellenes törekvésekkel szemben. A rendezvény szervezésében Németh Sándor és a Hit Gyülekezete a partnerünk. A pontos dátumot a járványügyi helyzettől függően tudjuk rögzíteni.” – mondta lapunknak Josh Reinstein.

A lista első 27 helyezettje. (Forrás: Israel Allies Foundation)
A lista első 27 helyezettje. (Forrás: Israel Allies Foundation)

Világhírű keresztény vezetők, politikusok a top 50-ben

Az Izrael Szövetségesei Alapítványt 2004-ben Benny Elon volt izraeli miniszter alapította. A szervezetnek elsőként az izraeli parlamentben jött létre képviselőcsoportja, majd számos más országban is megalakult a zsidó államot támogató politikai, közéleti, gazdasági és média vezetőkből álló helyi csoportjai.

Az Izrael Top50 Keresztény Szövetségese listáján számos, Magyarországon is ismert filoszemita vezető szerepel, köztük Pat Robertson, a CBN televíziós csatorna alapítója; Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó; John Hagee, a Christians United for Israel alapítója; Mike Evans, a jeruzsálemi Zion Center alapítója; Jürgen Bühler, a Jeruzsálemi Nemzetközi Keresztény Nagykövetség elnöke; Franklin Graham, a Billy Graham Evangelistic Associacion elnöke; Jim és Rosemary Schindler Garlow, a Christians United for Israel vezetői; Kenneth Copeland televíziós evangélista, a Victory TV elnöke; valamint Paula White, a Fehér Ház evangéliumi tanácsadó testületének vezetője és Cindy Jacobs televíziós prédikátor, a Generals International elnöke.

A teljes lista itt olvasható.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!