„Ennek az ügynek világméretű következményei lesznek” Republikánus képviselők kongatják a vészharangot a Päivi-per miatt
16 konzervatív képviselő kéri a Biden-kormányt, hogy lépjen fel a keresztényellenes jogi eljárással szemben
„Ennek az ügynek világméretű következményei lesznek” Republikánus képviselők kongatják a vészharangot a Päivi-per miatt

Forrás: ADF

2023. 08. 09.
A Képviselőház republikánus tagjai nyomást gyakorolnak a Biden-kormányra, hogy álljon ki amellett a két finn képviselő mellett, akiket "azért pereltek be, mert keresztények", mert bibliai nézeteket vallanak a házasságról és szexualitásról. 

Chip Roy, Texas állam republikánus képviselője 15 képviselőtársával együtt nyílt levélben üzent a finn főügyésznek (és az amerikai kormány illetékes tisztviselőinek), aki szerintük igaztalanul támadja a finn parlamenti képviselő, Päivi Räsänent és Juhana Pohjola püspököt, amiért a homoszexualitással kapcsolatos bibliai szövegrészt osztottak meg, és egy kis könyvet a természetes házasság bibliai alapelveiről. 

"Ennek az ügynek világméretű következményei lesznek"

- fogalmaztak a képviselők a Rashad Hussain vallásügyi megbízottnak és Douglas Hickey Finnországba delegált amerikai nagykövetnek intézett levelükben.

"A történelem emlékezni fog arra az ügyre, amely vagy megálljt parancsol ennek az őrületnek, vagy a vég kezdetét jelenti, amikor a Nyugat nyílt háborút hirdetett a kereszténységgel szemben"

- fogalmaznak.

Mint ismeretes, Päivi Räsänen volt finn belügyminiszternek már évek óta húzódik a pere, amiért a saját egyházának Pride melletti kiállása kapcsán idézte Pál apostol homoszexualitással kapcsolatos szavait a Bibliából. Egy másik kapcsolódó ügy pedig annak nyomán robbant ki, hogy a képviselő megjelentetett egy pamfletet azzal a címmel, hogy "Férfivé és nővé teremtette őket". 

A könyvecske megjelenése idejében ráadásul Finnországban még nem engedélyezték az azonos neműek házasságát. 

Az amerikai törvényhozók azt sérelmezik, hogy a főügyész a finn igazságszolgáltatással el akarja hallgattatni a parlament egyik képviselőjét, valamint finn keresztények millióit, hogy ne élhessenek a szólás-, véleménynyilvánítás-, és vallásszabadság alapvető jogával.

Tavaly februárban Magyarországon nagyszabású szolidaritás-demonstrációt szerveztek a finn nagykövetség elé a pert megelőző napon. Az eseményen mintegy négyezer ember vett részt. 

(Fox News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!