Elképesztő összeget veszített Musk
Elképesztő összeget veszített Musk

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 22.
A világ leggazdagabb emberét, Elon Muskot sem kímélték a válságok idén, több mint 100 milliárd dollárral lett szegényebb.

A Bloomberg számításai szerint Musk nettó vagyona összességében 100,5 milliárd dollárral csökkent, többel, mint a lap 500 milliárdost számon tartó listáján bárki. A nagy veszteség ellenére a Tesla-cégtulajdonos még mindig a leggazdagabb ember a Földön 169,8 milliárd dolláros vagyonával.

Musk csak hétfőn 8,6 milliárd dollárt veszített azzal, hogy elektromosautó-gyártójának a részvényei két éve a legalacsonyabb szintre estek.

Elon Musk máris megszüntetett több munkavállalói juttatást a Twitternél, melyet nemrégiben vásárolt meg 44 milliárd dollárért. Megszűntek teljesítménypótlékok, valamint az egészségügyi, a képzési és az otthoni internethez történő hozzájárulások is.

Értesülések szerint ezeket a juttatásokat visszaállítják, amint a vállalatvezetés úgy látja, hogy javul a cég pénzügyi helyzete. A milliárdos a Twitter megvásárlása után azonnal elbocsátotta a vezetőség több tagját és komoly létszámleépítésbe kezdett. Musk azzal indokolta a leépítést, hogy a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van rá szükség, mert a vállalat jelen helyzetben naponta 4 millió dollár veszteséget termel.

(MTI / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!