Elképesztő döntés: fellebbezett a finn főügyész, a Legfelsőbb Bíróságon folytatódhat Päivi Räsänen pere
Tovább folytatják a hadjáratot a Biblia-perben
Elképesztő döntés: fellebbezett a finn főügyész, a Legfelsőbb Bíróságon folytatódhat Päivi Räsänen pere

Forrás: ADF

2024. 01. 12.
Egészen elképesztő, hogy két felmentő bírói ítélet után a finn főügyész úgy döntött, hogy fellebbez Päivi Räsänen ügyében a Legfelsőbb Bírósághoz. A képviselőnő elleni jogi hadjárat már ötödik éve tart azért, mert nyilvánosan kiállt a házassággal és családdal kapcsolatos bibliai igazságok mellett. 

 

Azt kérelmezte pénteken a finn főügyész, hogy a Legfelsőbb Bíróság is tárgyalja Päivi Räsänen kereszténydemokrata finn képviselő ügyét, akit évekkel ezelőtt azért fogtak perbe, mert Pál apostol szavait idézve illette kritikával saját egyházának Pride melletti kiállását a közösségi oldalán. Azóta két szinten is felmentették minden vádpont alól, az ügyben eljáró 6 bíró egyike sem talált semmi törvénybeütközőt a képviselő szavaiban, posztjaiban, műveiben. 

A finn főügyész ennek ellenére hajthatatlan, folytatni kívánja a precedens nélküli jogi hadjáratát - amit a köznyelvben csak Biblia-perként emlegetnek. Az előző két bírósági döntés előtt magyarok ezrei demonstráltak Budapesten a finn nagykövetség épülete előtt.

Päivi a döntéssel kapcsolatban kifejezte, hogy nagyon meglepte a főügyész lépés, ám készen áll arra, hogy a szólás és vallás szabadságát nem csak a Legfelsőbb Bíróságon, de akár az Emberi Jogok Európai Bíróságán is megvédje.

A Hetek Képbehozó című kiadványában részletesen is foglalkoztunk az Európában és Nyugaton zajló keresztényüldözéssel. A magazinban nem csak a képviselőnővel, de más meghurcolt hívőkkel, keresztény jogvédőkkel és szakértőkkel olvashatnak szemnyitogató interjúkat.

(yle)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!