Eldőlt: nem lesz köztársaságielnök-jelölt Hack Péterből
Az ellenzék nem állít közös jelöltet, nincs meg a szükséges ajánlás
Eldőlt: nem lesz köztársaságielnök-jelölt Hack Péterből

Forrás: ATV

2024. 02. 23.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a péntek reggeli házbizottsági ülésen eldőlt, hogy már hétfőn megszavazzák az új államfőt Novák Katalin helyére, mivel az ellenzéki pártok nem fognak elegendő jelölést összegyűjteni egyik jelölt mögé sem. 

Kocsis Máté arról írt, hogy az ellenzéki pártok ezúttal nem állítanak jelöltek, mert egy államfőjelölt érvényes ajánlásához az összes képviselő egyötödének az aláírása szükséges, ami 40 főt jelent. Tekintve, hogy az LMP-n és a Mi Hazánkon kívül a többi ellenzéki frakció jelezte, hogy nem kíván részt venni a köztársasági elnök megválasztásának a folyamatában, ezért nem gyűlik össze elegendő ajánlás sem Hack Péter, sem a jelöltként felmerülő Csath Magdolna személye mögött sem. 

Így viszont már hétfőn megválaszthatják a Fidesz-KDNP jelöltjét, Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság eddigi elnökét köztársasági elnöknek. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!