Hack Péter: az Európai Bíróság azon dolgozik, hogy egy Európai Egyesült Államok jöjjön létre
A jogászprofesszor a Pesti TV vendége volt
Hack Péter: az Európai Bíróság azon dolgozik, hogy egy Európai Egyesült Államok jöjjön létre

Forrás: Pesti TV

2022. 01. 04.
Hack Péter a Pesti TV boomerlázadás című műsorában beszélt arról, hogy mi a véleménye az Alaptörvény hatályon kívül helyezésével kapcsolatos ellenzéki elképzeléseiről, és az Európai Bíróság központosítást célzó terveiről. 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Hack Péter az Európai Unió Magyarországot ért kritikáival kapcsolatban elmondta, hogy azt ugyan nem állítják, hogy hazánk ne lenne jogállam, hanem inkább a vita azzal kapcsolatban áll fent, hogy milyen jellegű problémák adódnak a jogállamisággal összefüggésben. 

"Úgy gondolom, hogy az újraindítási pénzek visszatartása teljesen jogellenes. Az Európai Bizottság minden létező szabályt felrúg, amikor ezeket a pénzeket visszatartja.

Az eredeti megállapodás az európai vezetők között arról szólt, hogy ez feltételek nélkül mindenkinek jár" - szögezte le a jogászprofesszor. Hozzátette, az Európai Unió keletkezése óta fennáll egy olyan szándék, hogy az ne csupán független nemzetek gazdasági érdekszövetsége legyen, hanem egy ideológiai, politikai közösség. 

A gyermekvédelmi törvény és a kiskorúak szexuális nevelése kapcsán Hack Péter elmondta, hogy az Európai Unió alapító atyái soha nem gondolták volna, hogy éppen ez a szövetség lesz majd az, ami a genderügyet ráerőlteti Európára. Ez még a magyar csatlakozás idején, 2004-ben sem volt szempont, hogy például az azonos neműek házasságát uniós szinten szorgalmazzák.

2022 tétjéről

Részben ide kapcsolódva idézte Hack Péter azt a cikket a Süddeutsche Zeitungból, ami 2022 tétjével kapcsolatban azt firtatta, hogy vajon milyen irányba dőlhet el idén Európa sorsa.

Amennyiben Macron nyer és Orbán veszít tavasszal, a jogászprofesszor szerint előremozdulhat a nemzetállamok szuverenitásának a felszámolása.

Hack hangsúlyozta, ő személy szerint szuverenista, szerinte fontos, hogy a magyar embereknek meghatározó befolyása legyen az életüket érintő döntésekre. 

A teljes beszélgetést és a további témákat ezen a linken hallgathatja meg. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!