Drámai baleset: össze-vissza vágták a szilánkok Hiller István fiát a 2006-os tévészékház-ostrom napján
Az MSZP vezető politikusa a Heteknek mesélt először a családi drámáról
Drámai baleset: össze-vissza vágták a szilánkok Hiller István fiát a 2006-os tévészékház-ostrom napján

Forrás: Hetek

2021. 11. 17.
Most először mesélt részletesen is arról Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, hogy miként élte meg azt a napot 2006 őszén, amikor tüntetők megostromolták a tévészékházat. A Gyurcsány-kormány egykori minisztereként akkor nem egy pártirodában ült, vagy a politikustársaival egyeztetett, hanem egy drámai családi baleset miatt éppen abban a kórházban volt, ahova az összecsapások áldozatait is szállították.

„Egészen furcsa módon az a nap az én személyes életemben is drámai volt”

– fogalmazott Hiller István a Hetek azon kérdésére, hogy vajon Gyurcsány Ferencnek, az akkori kormánynak, vagy a rendőri vezetőknek nem kellene-e bocsánatot kérniük az akkori áldozatoktól a drámai események miatt.

„Aznap délután egy családi baleset történt nálunk” – mesélte az MSZP politikusa. Mint mondta, egy közepes méretű üvegasztaluk volt az otthonukban, és a kisebbik gyermekük egy rossz mozdulattal, a hátával beleesett az évek óta amúgy ott álló asztalba.

„Össze-vissza vágta a testét”

– folytatta a történetet Hiller. Mint mondta, aznap kórházban volt, és várta, hogy a gyerekét összevarrják. „A combja majdnem egészen a lágyékáig kettévált” – magyarázta.

Abba a kórházba vitték az összecsapások áldozatait is

Azt is elmesélte az MSZP vezető politikusa, hogy aznap a Péterfy Sándor utcai kórházban állt a műtő előtt, ami különösen azért volt furcsa, mert nem csak az ő gyerekét vitték akkor a kórházba, hanem azokat is akik az utcai eseményekben megsérültek.

„Láttam ezeket a szegény, szerencsétlen, sérült embereket”, akikből a gyermekéhez hasonlóan szintén ömlött a vér

– mesélte. Úgy fogalmazott, nem tud érzelemmentesen beszélni az akkori napról, mert aggódott és féltette a gyerekét. „Fogalmam nem volt, hogy mi lesz a gyerekemmel.”

„Nehogy bárki itt, rossz értelemben vett hatásvadász gondolatot hozzon. Nem ezért mondtam el” – hangsúlyozta a politikus. Mint fogalmazott, nem lenne őszinte, ha csak a politikai véleményét mondaná el azzal a nappal kapcsolatban.

A műsorban Hiller István egyebek mellett beszélt arról is, hogy „irtó dühös volt” Karácsony Gergely visszalépése miatt, és arról is, hogy miért Dobrev Klárát támogatta a második fordulóban Márki-Zay Péter helyett.

A teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában, illetve a Hetek Youtube-oldalán érhetik el.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!