Dobrev Klára: minden nyugdíjas kapjon 10 ezer forintot
Az összeget gyógyszerre lehetne költeni
Dobrev Klára: minden nyugdíjas kapjon 10 ezer forintot

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

2021. 04. 07.
Fekete-Győr András, a Momentum elnökének és miniszterelnök jelöltjének azon javaslata után, hogy mindenki, aki beoltatja magát, kapjon a kormánytól 100 ezer forintot, most a Demokratikus Koalíció osztogatna pénzt a lakosságnak.

Dobrev videóban fejtette ki, hogy kevés olyan ember van, akit az elmúlt év nem rázott, nem tépázott meg, ezért a politikus javaslata szerint minden nyugdíjas kapjon a kormánytól egyszeri 10 ezer forint értékű gyógyszerre váltható kártyát a járvány alatt.

Indoklásként a párt azt fogalmazta meg, hogy nem lehet tétlenül nézni azt, hogy a nyugdíjasok a mostani súlyos helyzetben ne tudják megvenni a gyógyszereiket.

„A válság hatására emelkedő árak szintén a nyugdíjasokat sújtják leginkább” – mondta. Dobrev úgy fogalmazott, hogy

„Ha már kezet nem nyújt feléjük a kormány, legalább a kisujját nyújtsa.”

A javaslatból nem derül ki, hogy mitől más ez a típusú segítség, mint a kormánypártiak az ellenzék által sokat kritizált krumpliosztása vagy a nyugdíjasoknak küldött Erzsébet utalványok.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!