Depressziós lett Michelle Obama Trump miatt
A volt first lady-t a járvány és a rasszizmus mellett a kormány „képmutatása” is megtörte
Depressziós lett Michelle Obama Trump miatt

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 08. 06.
Michelle Obama podcastjának második, szerdai adásában kitért arra, hogy „enyhe depressziót” váltott ki nála a koronavírus-helyzet, az amerikai rasszizmus és a Trump-kormány tevékenysége is. 

“Meg vagyok róla győződve, hogy mérsékelten depressziós vagyok. Nem csak a karantén miatt, de a faji viszályok miatt is, nem is beszélve a kormányról, melynek képmutatását napról napra figyelni nagyon elkeserítő”

 

 

- jelentette ki a volt first lady, akinek bevallása szerint az álmára is hatással van a helyzet, sokszor felébred ugyanis az éjszaka közepén „mert aggodalommal tölti el, és nyomást él át”.

“Keresztül mentem azokon az érzelmi hullámvölgyeken, melyeken szerintem mindenki más, amikor egyszerűen nem érzi magát az ember és néha…vannak olyan hetek is, amikor át kellett adnom magam ennek, és nem túl keménynek lenni magammal szemben”

- tette hozzá Obama. 

Michelle Obama kifejtette azt is, milyen „kimerítő volt” naponta fekete emberekkel kapcsolatos „embertelenségek, bántalmazások és gyilkosságok” híreire illetve arra kelni, mennyire nem reagált, vagy rosszul reagált erre a kormány, ahogy a Black Lives Matter tüntetések egyre jobban megszaporodtak Amerika szerte.

„Ez olyan súlyokat helyezett rám, amit már régóta nem éreztem az életemben”

 

A volt first lady emellett rávilágított arra is, hogy a világjárvány lehetőséget kínál arra, hogy „döntsünk arról, hogyan kívánunk fellépni az új világban. Mert új világ köszönt ránk.”

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!