Csalás miatt kizárták a mexikói maraton résztvevőinek több mint harmadát
Csalás miatt kizárták a mexikói maraton résztvevőinek több mint harmadát

Illusztráció(Shutterstock/Marisol Rios Campuzano)

2023. 09. 06.
30 000 résztvevőből 11 000-et kizártak a rendezők, miután kiderült, hogy ők busszal vagy tömegközlekedéssel „vágták le az utat”.

Csalás gyanúja miatt többen panaszt tettek, a rendezők ezután vizsgálták meg a maratonon indulók elektronikus nyomkövetőjét.

Ezután derült fény a kellemetlen igazságra: 11 000 versenyző nem teljesítette a teljes távot, hanem különböző járművekkel vagy tömegközlekedéssel gyorsítottak a tempójukon.

A mexikóvárosi sportintézet vizsgálatot indított a tömeges csalások és sportszerűtlen viselkedés miatt.

Némelyik csalással vádolt versenyző azzal védekezett, hogy állítólag nem működött jól a nyomkövetője, és emiatt tűnt úgy, mintha nem haladtak volna át a verseny kötelező állomásain.

A versenyt egyébként a férfiak közül egy bolíviai versenyző nyerte 2:08:23-as idővel, a nők között pedig egy kenyai futó 2:27:17-es idővel.

A mexikói maratonon egyébként nem most először történt tömeges csalás. 2017-ben hatezer versenyzőt kellett diszkvalifikálni, akkor az indulók negyedét kapták sportszerűtlenségen.

(Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!