„Nem lehet megélni az eSportból” - hazai játékosokkal beszélgettünk
Sport-e az eSport, ki lehet-e égni benne, mit gondolnak a szülők, barátok?
„Nem lehet megélni az eSportból” - hazai játékosokkal beszélgettünk

Fotó: Géresi Geri

2020. 11. 24.
A hazai eSport fellegvárához, a Hidegkúti Nándor stadionhoz látogattunk, ahol az MTK eSport szakosztálya is üzemel. Itt szólítottuk meg a hazai virtuális sportok kiemelkedő játékosait, akiktől megkérdeztük mi is motiválja őket, és hogy lehet-e vajon igazi sportnak tekinteni az eSportot.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A hazai mezőny egyik, ha nem a legjobb játékosa, Majorosi Krisztián az úgynevezett 1v1 szakágvezetője már közel 10 éve űzi profi szinten az eSportot. Elmondása szerint, most, hogy megszerezte a diplomáját, gondolkozott el a visszavonuláson. Noha jó fizetéskiegészítésként tekint a versenyszerű konzolozásra, megélni nem igazán lehet belőle.

"Azt, hogy főállásként magyaroroszágon megéljünk ebből az nagyon nehéz. Maximum akkor, ha streameléssel kiegészíted, akkor talán meglehet belőle élni, attól függően, hogy milyen igényei vannak az embernek."


Yem Richárd, a Rocket League csapatkapitánya elmondta, hogy egy komolyabb verseny előtt van, hogy heti 70 órát is készülnek. Arra a kérdésünkre, hogy ebben mennyire lehet kiégni a folyamatos játékban, azt mondta:

"Néha kell tartani 1-2 nap vagy akár 1 hét szünetet, mert rommá ég a játék, de utána folytatjuk tovább és készülünk a következő tornára."

Az interjúk során felmerült a vissza-visszatérő kérdés, hogy sport-e az eSport? Rácz András a FIFA Pro-Clubs csapatkapitánya őszintén bevallotta:

"Mivel a dartsot és a sakkot sem tartja sportnak, ezért az eSportot se nevezné annak."

Az interjúk között végül felkértük Majorosit, hogy álljon ki ellenünk egy FIFA-mérkőzésre. Az, hogy a mérkőzés milyen eredménnyel zárult a videónkból kiderül.

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!