Cenzúra: eltüntette a híres Jézus-szobrot a reklámjából a Porsche, majd bocsánatkérésre kényszerült
Nagyon sokan szóvá tették, hogy kiszedték a szobrot a videóból
Cenzúra: eltüntette a híres Jézus-szobrot a reklámjából a Porsche, majd bocsánatkérésre kényszerült

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 08. 08.
A Rio de Janeiro-ira hasonlító szobrot nem tudni, hogy miért retusálták ki a Porsche reklámjából, mindenesetre azóta már visszakerült a videóba.

Az autógyártó a 911-es modelljének 60. évfordulóját ünnepelte, és ebből az alkalomból készítettek egy videót, amely a kocsi hat évtizedre visszanyúló történetét mutatta be.

A reklámmal csak egyetlen probléma volt: kiretusáltak belőle egy híres portugáliai szobrot, amely az Abril-híd közelében helyezkedik el és Jézust ábrázolja.

(A szobrot az 1950-es években emelték és a portugálok háláját fejezi ki, akik túlélték a második világháború borzalmait.)

Az autógyártó közösségi oldalain több ezren jelezték, hogy el lett eltüntetve a Jézus-szobor, amelynek a talapzata viszont simán látszott a híd mögött.

Többen azt javasolták, hogy a felháborodott emberek egyszerűen bojkottálják a céget, mások pedig azt tették szóvá, hogy ha a Porsche nem merte vagy akarta a Jézus-szobrot a reklámjában hagyni, akkor miért nem forgatták olyan szögből, hogy ne látsszon.

A Porsche végül bocsánatot kért „a sértésért”, de a videó alá tett rövid szövegben kínosan ügyeltek arra, hogy Jézus nevét véletlenül se említsék meg, csak „nevezetesség”-ként hivatkoztak a szoborra.

A felháborodás miatt végül a szobrot visszatették a reklámba, így újra látszik a híd mögött.

(Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!