Bűnös, kegyetlen Jézusról tanít a kínai etikatankönyv
„Ahogy a tömeg eloszlott, Jézus halálra kövezte a házasságtörő asszonyt” – ferdítik el a bibliai történetet
Bűnös, kegyetlen Jézusról tanít a kínai etikatankönyv

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 09. 29.
A kommunista kínai etikatankönyv úgy tanít a kereszténység Megváltójáról, hogy az a legkeményebb képmutató bűnös farizeusként öli a törvényszegőket Izraelben. Mi sem állhatna távolabb a Biblia beszámolójától!

Az Ázsiai Katolikus Hírek Uniója (UCA) a múlt héten számolt be arról, hogy egy kínai egyetemi tankönyv átírta a híres evangéliumi történet befejezését, és konkrétan az ellenkezőjére fordította a szövegében. 
A történetben egy házasságtörő asszonyt áll körbe a tömeg, és a zsidó törvényeknek megfelelően követelik halálra kövezését.

Ekkor azonban Jézus így szól: „az vesse rá az első követ, aki maga nem vétkezett”.

Az asszony vádlói, lelkiismeretüktől vádolva ekkor egyenként elszivárognak a helyszínről, amíg csak Jézus marad és ő. Idáig a bibliai és a kínai verzió egyezik.

Azonban ezen a ponton az etika tankönyv szerint így folytatódik a történet:

„Mikor pedig a tömeg eloszlott, Jézus halálra kövezte a bűnöst, mondván: ’Én is bűnös ember vagyok. De ha a törvényt csak makulátlan emberek hajthatnák végre, a törvény halott lenne’.”

Az eredeti verzió nem is állhatna távolabb ettől. Az evangéliumok elmondása szerint, a János 8:3-11 azt mutatja, hogy Jézus épphogy visszautasítja, hogy elítélje az asszonyt: „Mikor pedig Jézus felegyenesedett és senkit sem látott az asszonyon kívül, mondta neki: Asszony, hol vannak a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott téged? Ő pedig mondta: Senki, Uram! Jézus pedig mondta neki: Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél!”

Az UCA News szerint a tankönyvet szakmai etika és jog oktatásához használják. Mind az oktatást, mind a könyvkiadást erősen ellenőrzi a kínai kommunista rezsim. 

A kínai kormány évek óta igyekszik szinizálni, azaz „kínaiasítani” és a kommunista párt érdekeinek megfelelőn átalakítani a kereszténységet az országban, mellyel a bibliai hívők szerint felvizezik azt, így elveszíti lényegét és erejét. 

2019-ben a Le Figaro francia napilap arról számolt be, hogy a kínai kormány követelte a keresztényektől, buddhistáktól és muszlimoktól, változtassák meg szent szövegeiket, hogy azok összhangba kerüljenek „az új éra követelményeivel”.

Ennek megfelelően a keresztények evangéliumi példázatainak is egyezniük kell a kommunista párt által képviselt irányvonallal, mert ha nem, kockáztatják azt, hogy elveszik tőlük Bibliáikat. 

(Lifesite News)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!