Brutális keresztényüldözés Afrikában: hívők százait gyilkolják le az iszlám dzsihadisták
Felégetett falvak, alvás közben meggyilkolt hívők, menekültek ezrei kísérik útjukat
Brutális keresztényüldözés Afrikában: hívők százait gyilkolják le az iszlám dzsihadisták

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 08. 10.
Az elmúlt hetekben keresztényellenes terrorhullám keretében több száz hívőt gyilkoltak le Dél-Szudántól Kamerunig a Boko Haramhoz, a fuláni milíciához és egyéb szervezetekhez köthető iszlamista terroristák.

A múlt hónapban Nigériában egyedül legalább 121 emberrel végeztek szélsőségesek, és további ezreket kényszerítettek Dél-Kaduna állambeli keresztény falvaik elhagyására a muszlim fuláni törzs tagjai. 

Szélsőségesek támadták meg egy földművelő közösséget is, 22 ember életét kioltva. Egy kicsit több, mint egy héttel később újra lecsaptak és meggyilkoltak 38 személyt Kagoro városában, további 32 halottat hagyva maguk után Kukum Daji és Gora Gan falvaiban. 

Mindezek után július 22-én késekkel és macsétákkal felszerelt fuláni milicisták támadtak a keresztények által lakott Kizacsi falura, brutálisan kivégezve egy kilenc éves gyermeket, három tinédzsert és egy felnőttet. Másnap éjszaka egy másik faluban további hét hívővel végeztek, a többiek házait pedig, akik elmenekültek, felgyújtották.

Július 27-én Jonglei államban egy dél-szudáni anglikán templomot támadtak meg ismeretlen fegyveresek, majd 23 emberrel végeztek, és hat gyermeket túszul ejtettek. 

"Miután meggyilkolták a híveket a templomban, a fegyveresek a faluban is ámokfutásba kezdtek. Egész Makol Csueit felégették”

 

- nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Moses Anur Ayom püspök.

Nigéria
Illusztráció, Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Egy másik faluban a terroristák egy anglikán főesperessel és három pásztorral is végeztek. 

"Arra kérem a nemzetközi közösséget, avatkozzon be. Gyülekezetvezetőként megbocsátok a fegyvereseknek. A Biblia azt mondja, meg kell bocsátanunk azoknak, akik rosszat tesznek nekünk.”

 

A Boko Haram egy kameruni menekülttáboron ütött rajta augusztus 2-án éjszaka, majd legalább 18 békésen alvó kereszténnyel végzett. Az egyórás támadás során a dzsihádisták sokakat megsebesítettek, és feldúlták a házakat. Mire a rendőrség a helyszínre ért, a milicisták már elmenekültek, át a nigériai határon. 

(CBN)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!