Botrány miatt távozik a keresztény egyetem éléről Jerry Falwell
A republikánus konvencióval egyidőben pattant ki az ügy
Botrány miatt távozik a keresztény egyetem éléről Jerry Falwell

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 08. 25.
Ifj. Jerry Falwellt, Trump keresztény tanácsadótestületének tagját, és Amerika legnagyobb keresztény egyetemének vezetőjét két hete felfüggesztette a Liberty University egy kínos partifotó miatt, de kiderült, hogy több is van a botrány mögött, ami miatt a férfi végül beadta lemondását is. 

A fotón, melyet Falwell saját közösségi média oldalán osztott meg felhúzott pólóval, és lehúzott sliccel áll jachtján átkarolva egy fiatal nőt, aki nem a felesége. Az egyetem szerint nem ez volt az egyetlen online megnyilvánulása, ami megütközést keltett a Liberty berkein belül.

Szerelmi háromszög vádja

A Reutersnek Falwell volt üzleti partnere, Giancarlo Granda elmondta (részben kép/hangfelvételekkel alátámasztva), hogy éveken át szexuális kapcsolata volt Falwell feleségével, úgy, hogy az együttléteken Jerry Falwell is részt vett "szemlélőként" a szoba sarokban.

Rendszeresen találkoztak hármasban, különböző városokban. A házaspár 2012-ben a Fontainebleu Miami Beach hotelben ismerkedett meg az úszómesterként dolgozó, akkor 20 éves, a neve alapján olasz származású fiatalemberrel. A kapcsolatból üzleti partnerség is lett (Falwellék anyagilag segítették a férfit, vásároltak neki egy hostelt Miamiban), de a viszony egy idő után elmérgesedett, mert a férfi másokkal is ismerkedett. 

Jerry Falwell szerint Granda zsarolni kezdte őket emailben és smsben további pénzösszegekért, majd úgy döntött, kitálal a sajtónak. 

Falwell először mindent tagadott, majd annyit elismert, hogy a feleségének "helytelen kapcsolata" volt a férfival, de neki ehhez nem volt köze, sőt, egészen depressziós lett tőle, bár állítása szerint a viszony rövid életű volt, és feleségével hamar kibékültek.

Miután a médiában kiderült, feleségének viszonya volt egy fiatal úszómesterrel, melyben elképzelhető Falwell részvétele is valamilyen módon, hétfőn a Liberty egyetem vezetője benyújtotta lemondását, majd még aznap este visszavonta, mondván, teljes hazugság, hogy távozni kívánna az intézmény éléről. 

A Wall Street Journal információi szerint hajnalban azonban megint megváltoztatta döntését, és mégis lemond mivel azt szeretné, ami „a legjobb az iskola részére”, de teljes kompenzációra számít. 

A botrány nem jött jól Trump számára sem, mert a Falwell-házaspár mindkét tagja részt vett a 2016-os kampányban és a keresztény tanácsadó-testületben is.

Id. Jerry Falwell (az apa, aki 2007-ben hunyt el), az egyik legismertebb konzervatív keresztény vezető volt Amerikában, ő alapította 1980-ban a Moral Majority szervezetet, és a Liberty University-t. Az egyetemet a fia vette át, egészen mostanáig ő vezette.

(Washington Examiner/Reuters/Christianity Today)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!