Bohócos mémet kapott Kovács Zoltántól a Deutsche Welle magyar médiapiacra való visszatérése
Az államtitkár "kulturális imperializmusról" és a választási kampányba való beavatkozásról beszélt a döntés kapcsán
Bohócos mémet kapott Kovács Zoltántól a Deutsche Welle magyar médiapiacra való visszatérése

Forrás: Youtube/ATV

2021. 02. 24.
A Deutsche Welle német médiavállalat a napokban jelentette be, hogy újra magyar tartalmak gyártásába kezd, mivel úgy látja, nem javult a magyar média helyzete az elmúlt években, és szeretnék az abban kevésbé tárgyalt témákkal, így az emberi, kisebbségi jogokkal és LMBTQ-ügyekkel kapcsolatos hírekkel színesíteni azt. Kovács Zoltán bohócos mémmel illusztrált Facebook-poszttal reagált a döntésre.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár posztjában emlékeztetett arra, milyen stílusban is tudósított a magyar kormányról és a miniszterelnökről a német "közszolgálati csatornák".

A ZDF televízió Heute Show nevű műsorában Oliver Welke tavaly májusban Hannibal Lecterhez, a kitalált kannibál sorozatgyilkoshoz hasonlította Orbán Viktort, majd novemberben idiótának nevezte Magyarország miniszterelnökét, illetve javaslatot tett az Európai Unió „hülye magyarok és lengyelek” nélküli újragondolására.

"Könnyesre röhögtük magunkat… Ja, nem…"

Kovács ezután leszögezte, hogy Magyarországon a média- és sajtóviszonyokat a piac alakítja. Majd rámutatott, hogy az, hogy

"a Deustche Welle által hiánypótolni igyekezett „igazi story-k” olyan témákban, mint az LGBTQ vagy egyéb kisebbségi jogok, nem jelennek meg a német „közszolgálati TV” által kívánt mértékben, talán nem véletlen."

Posztját végül azzal zárta, hogy a csatorna időzítését is rendkívül érdekesnek találta annak a fényében, hogy épp a 2022-es választási kampányhoz esik közel, és "német kulturális imperializmusnak" bélyegezte a döntést.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!