Black Lives Matter aktivista: döntsék le a "fehér" Jézus szobrokat is!
Shaun King szerint azok a fehér felsőbbrendűség szimbólumai és az elnyomás eszközei
Black Lives Matter aktivista: döntsék le a "fehér" Jézus szobrokat is!

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 06. 23.
Shaun King már évek óta a Black Lives Matter mozgalom egyik nagynevű szószólója. Milliók követik a közösségi oldalain, legutóbbi bejegyzésével már a kereszténység ellen fordult. Szerinte Jézus európai ábrázolásai az elnyomás eszközei. 

Jézus és a fehér felsőbbrendűség

A szélsőbaloldali influencer a Twitter oldalán arról ír, hogy le kellene dönteni azokat a szobrokat, amelyek a "fehér európai" Jézust ábrázolják. Mint fogalmazott, szerinte azok a fehér felsőbbrendűség megnyilvánulásai. Ennek alátámasztására mindössze annyit fűzött hozzá, hogy Jézus családja a Bibliában Egyiptomban rejtőzött el és nem Dániában. "Döntsék le azokat" - írja. 

Shaun Kinget Twitteren 1.1 millióan, Instagramon 3.5 millióan, Facebookon pedig 2.1 millióan követik.

Nem sokkal később már arról írt, hogy az összes festményt és a festett üveg ábrázolásokat is mind le kellene szedni, amelyeken a "a fehér Jézus, az európai anyja és a fehér barátai vannak". Hozzátette, szerinte ezek az elnyomás eszközei, "rasszista propaganda". 

Félreértés ne essék, Shaun Kingnek nem az a problémája, hogy Jézusnak nem közel-keleti, zsidó kinézetet adnak. A BLM-aktivistának Jézus fehérségével van problémája. 2015-ben például a karácsony és a húsvét ünnepeiről nyilatkozta azt, hogy azok a "fehér felsőbbrendűség eszközei". 

Gyanús ügyek

Shaun King pályafutása önmagában megérne egy cikket. Korábban azt állította magáról éveken keresztül, hogy ő egy fekete bőrű férfi, miközben a Breitbart egy korábbi oknyomozó anyagából az derül ki, hogy az aktivistának nem csak az édesanyja, hanem az édesapja is fehérbőrű. King tagadta a vádakat, ám a The Daily Caller előkerített egy 1995-ös rendőrségi dokumentumot, amelyben fehérbőrűként azonosították egy incidens során. A mai napig vitatott tehát a származása. 

 

King még 2014-ben lett a Black Lives Matter mozgalom egyik vezetője, miután Fergusonban rendőri intézkedés során lelőtték a 18 éves Michael Brownt. Ám egy év múlva már összetűzésbe került a mozgalom vezetőivel, miután az adománygyűjtések során visszaélésekkel vádolták meg. A vádak lényege abban áll, hogy jóval több pénzt rakott zsebre, mint amennyit a szervezet felé és nyilvánosan bevallott.

-

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!