Bilincsbe verve vittek el a francia rendőrök egy fiút óra közben, mert állítólag zaklatott egy transznemű fiatalt
Bilincsbe verve vittek el a francia rendőrök egy fiút óra közben, mert állítólag zaklatott egy transznemű fiatalt

illusztráció(Shutterstock/GERARD BOTTINO)

2023. 09. 21.
A 14 éves fiút a társai szeme láttára, az osztályteremben bilincselték meg a rendőrök és vitték magukkal.

A francia rendőrség szerint a letartóztatásról amiatt döntöttek, mert “nagyon súlyos fenyegetések” történtek egy transznemű tini ellen, és sürgős beavatkozásra volt szükség.

A transznemű diák - aki egy másik iskolába jár - állítólag olyan üzeneteket kapott, hogy “el fogjuk vágni a torkodat”, és “gyűlölöm a fajtádat… menj és nyírd ki magad”.

A Párizs közeli iskolába járó gyerekek szüleit sokkolta az eset, és bár egyetértenek azzal, hogy az iskolai bullying ellen keményen fel kell lépni, de kifogásolták, hogy a kiskorú fiút bilincsbe verték az óra közepén és elvitték a rendőrök.

Többen nem értették, hogy az intézkedésre miért nem iskolaidő után kerítettek sort, és miért kellett a riadt fiataloknak végignézniük az egészet.

A francia kormány azonban azzal védekezett az eset kapcsán, hogy

“Így vetünk véget a zaklatás elszaporodásának és védjük meg a gyermekeinket”.

A kormányszóvivő hozzátette: a fiú letartóztatásának körülményei a bántalmazó magatartás elleni fellépésről szóló szabályzat szerint történt, de “erős üzenetet” is akartak küldeni vele azoknak a diákoknak, akik piszkálják és zaklatják a társaikat.

(Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!