"Az anya NŐ, az apa pedig FÉRFI" - kőkeményen nekimegy a genderideológiának a módosított Alaptörvény
A módosítás azt is kimondja, hogy a gyermekeknek joguk van a születési nemüknek megfelelő önazonossághoz
"Az anya NŐ, az apa pedig FÉRFI" - kőkeményen nekimegy a genderideológiának a módosított Alaptörvény

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 11. 10.
A kormány kedden benyújtotta az alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatát, amely a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter az MTI-vel.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Az alaptörvény eddig is kifejezetten a gyermekek jogaként rögzítette a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődésükhöz szükséges védelemre és gondoskodásra való jogot. A módosítás biztosítja minden gyermek számára a Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését - tudatta.

Szó szerint így szólna az ide vonatkozó passzus a javaslat szerint: 

Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést. 

Egy másik helyen pedig a következőt rögzítenék:

Az anya nő, az apa férfi.

A módosítást azzal indokolják a javaslat mellett, hogy az Alaptörvény kifejezetten a gyermekek jogaként rögzítette eddig is a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemre és gondoskodásra való jogot. "Az alkotmányozónak olyan jogszabályi környezetet és intézményrendszert megalapozó szabályokat kell kialakítania, amely garantálja a gyermek születésétől fogva megváltoztathatatlanul fennálló önazonosságának megőrzését, illetve megóvását" - olvasható az indoklásban. 

Mint írják, a nyugati világban új, modern ideológiai folyamatok tapasztalhatók, amelyek kétségeket ébresztenek a férfi és a női nem teremtettsége iránt. Ezért a garanciát a fentiekhez az adja, ha a gyerkeek születési nemével való önazonosság jogát is védi az Alaptörvény.

"A születési nem adottság, amelyet megváltoztatni nem lehet: az emberek férfinak vagy nőnek születnek."

Az indoklás szerint a védelmet biztosítani kell a gyermekek számára, hogy a testi-lelki integritása ellen ható szellemi és biológiai beavatkozásoknak ne legyen kiszolgáltatva. 

A módosítást és annak indoklását itt lehet elolvasni.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!