Arcfelismerő technológiával lehet bevásárolni egy új Aldiban
Arcfelismerő technológiával lehet bevásárolni egy új Aldiban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 04. 19.
Az Aldi megnyitotta első, pénztár nélküli üzletét. Az új üzletben a vásárlóknak nem kell többé sorban állniuk, és nem kell végigmenniük a fizetési procedúrán - ehelyett egyszerűen csak választanak és aztán távoznak.

Az új greenwich-i üzletben hagyományos termékeket, illetve különböző alkoholos italokat is kínálnak, melyeket a vásárlók az arcfelismerő technológia segítségével vásárolhatnak meg – írja a Trade Magazin. A mostani fejlesztés mintájául a pénztár nélküli áruházak szolgálnak, mint amilyennel például az Amazon és a Tesco bevezetett korábban.

Az üzletben felszerelt csúcstechnológiás kamerarendszer figyeli a vásárlókat, és nyomon követi az általuk választott termékeket is. Amikor aztán a vásárlók távoznak, a rendszer automatikusan számlát készít, így a vásárlási folyamat gyors, egyszerű és egylőre úgy tűnik, hatékony.

Az Aldi már hónapokkal ezelőtt tesztelte az üzletet saját alkalmazottai bevonásával, hogy megbizonyosodjon a rendszer zökkenőmentes működéséről. A kedden elindított szolgáltatás célja, hogy ne legyen többé hosszú sorban állás az üzletekben, és egyúttal megkönnyítse a további, hasonló elven működő üzletek megnyitását.

(Trade Magazin / VG / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!